Philips schittert in (led)verlichting

Philips is nu ruim een jaar partner van de KNLTB en daar is de bond maar wat blij mee. In een tijd dat, mede met het oog op besparing en verduurzaming, steeds meer tennisclubs kiezen voor ledverlichting, is deze samenwerking een grote toegevoegde waarde. In een artikel in het nieuwe Centre Court Magazine dat onlangs verscheen, legt Philips zelf helder uit hoe het verenigingen met kennis en kunde kan bijstaan.

“Philips Lighting en de KNLTB bundelen hun kennis om de tennissport te verduurzamen en te versterken”, zegt Frans Peelen, Key Account Manager Sports bij Philips. “Tijdens regionale kennisavonden, die we samen organiseren, informeren we de leden en verenigingen over de mogelijkheden en voordelen van ledverlichting voor tennisbanen.” Clubs kunnen echter ook van elkaar leren. Peelen: “We brengen verenigingen die al gebruikmaken van ledverlichting in contact met clubs die dat nog niet doen. Zo kunnen ze ervaringen uitwisselen. Verder trainen we de Accountmanagers van de KNLTB om ervoor te zorgen dat zij de tennisverenigingen van goed en duurzaam advies kunnen voorzien.” En de vraag naar goed advies op dit gebied is alleen maar groter geworden sinds enkele jaren geleden de nieuwe subsidieregeling duurzaamheid werd ingevoerd als vervanger van de zogenoemde Ecotaks.

Padel

Philips houdt ook de nieuwste ontwikkelingen in het tennis scherp in de gaten. Daarom heeft het bedrijf nu ook lichtplannen beschikbaar speciaal voor padelbanen, waarvan het aantal in Nederland bijna dagelijks groeit. En naast de uitstekende verlichting blinkt Philips ook al jaren uit in innovatie. Ook daarvan profiteren de Nederlandse tennisverenigingen. “Kwalitatief goede ledverlichting is stap een, maar slimme besturing en het efficiënt omgaan met het licht levert nog veel meer besparing en mogelijkheden op”, legt Peelen uit. “Daarnaast is het verlagen van de lichthinder voor de omgeving een belangrijk aspect dat door het gebruik van ledverlichting beter geregeld kan worden.”

Benieuwd wat Philips nog meer doet om tennisverenigingen zo goed mogelijk de weg te wijzen op het gebied van (led)verlichting? Lees het volledige artikel in Centre Court Magazine!