Eerste tennisverenigingen ontvangen nieuwe KNLTB Afhangbord

De KNLTB treft momenteel voorbereidingen om begin 2018 zo veel mogelijk tennisverenigingen te voorzien van het nieuwe KNLTB Afhangbord. De verenigingen die nu al gebruikmaken van het Afhangbord, worden hierover in deze periode nader geïnformeerd. Het nieuwe, interactieve systeem is straks op de club toegankelijk via een gloednieuw 22-inch touchscreen dat kosteloos bij de verenigingen wordt geïnstalleerd. Om alles goed te laten verlopen, is de KNLTB inmiddels begonnen met een pilot. En in dat kader ontvingen donderdag de eerste drie clubs de nieuwe apparatuur.

T.C. Unicum (Leiden), TC Cash (Rijen) en T.C de Wiel (’s Gravenmoer) waren de gelukkige verenigingen. Zij zagen donderdag hoe het nieuwe scherm in hun clubhuis werd opgehangen. “Clubs kunnen zelf een geschikt moment aangeven waarop wij langskomen voor de installatie”, zegt Berend Betz, Manager IT van de KNLTB, die zelf aanwezig was toen de eerste schermen werden geïnstalleerd. “Wij komen vervolgens met een monteur naar de club en dan is het eigenlijk zo gedaan, het is ongeveer een uurtje werk.”

Clubs die het nieuwe scherm hebben, kunnen met vragen en opmerkingen makkelijk terecht bij de KNLTB. Betz: “Ze kunnen ons bellen of mailen en dan bekijken wij direct hoe we de problemen kunnen oplossen. In veel gevallen kunnen we dat gewoon op afstand doen.”

‘Intuïtief en toegankelijk’

De drie verenigingen die als eerste het nieuwe scherm kregen, reageerden enthousiast. Ze waren verrast door de snelheid waarmee alles werd geïnstalleerd en konden er zonder al te veel uitleg mee uit de voeten. “Het was een eer om vanochtend als eerste het nieuwe Afhangbord in gebruik te mogen nemen”, reageert Martin Groeneveld, bestuurslid van TC De Wiel. “De KNLTB laat met dit Afhangbord zien met haar tijd mee te gaan! Het was fijn om te merken dat de juiste mensen aanwezig waren om de plaatsing soepel te laten verlopen. Het nieuwe Afhangbord werkt heel intuïtief. Ik vind het grotere scherm mooi, overzichtelijk en ook gemakkelijk in gebruik. Ik verwacht dat ook ouderen het heel toegankelijk gaan vinden.”

Het nieuwe Afhangbord is gekoppeld aan het ledenadministratiesysteem KNLTB.Club en aan de KNLTB ClubApp.

De komende periode worden meer verenigingen overgezet naar het nieuwe Afhangbord. Benieuwd hoe het nieuwe scherm eruitziet? Neem dan vooral een kijkje op https://knltb.club/afhangbord/.