Infographic: Den Haag, Overijssel zien gemiddelde speelsterkte leden meest stijgen

De KNLTB heeft na onderzoek de gemiddelde speelsterkte van de Nederlandse tennisleden in kaart gebracht in onderstaande infographic. Speelsterkte 8 is met een totaal van 303.194 leden in het enkelspel (54%) en 368.703 in het dubbelspel (65,7%) het best vertegenwoordigd. Opvallender is dat in de districten Den Haag en Overijssel de gemiddelde speelsterkte er het meest op vooruit is gegaan en dat IJmond over de volle breedte heel sterk blijkt.

In Den Haag ging de gemiddelde sterkte van spelers in het enkelspel met 0,017 punten omlaag ten opzichte van eind 2014. Den Haag, waar de gemiddelde speelsterkte nu op 7,751 ligt, doet het in vergelijking met andere districten vooral goed in de hoogste categorieën. Met 21 leden in speelsterkte 1 en 82 in 2 is Den Haag procentueel het best vertegenwoordigd in beide categorieën.

Dat relatief hoge percentage spelers in speelsterkte 1 (0,1%) deelt het Zuid-Hollandse district met  Overijssel, dat de totale gemiddelde sterkte zelfs nog iets meer vooruit zag gaan: 0,018. Overijssel ontleent haar gemiddelde speelsterkte van 7,839 ook voor een groot deel aan de vertegenwoordiging in de hoogste categorie. Daar zijn 17 van 33.846 leden ingedeeld in speelsterkte 1.

Verder mag district IJmond niet onbenoemd blijven. Waar Den Haag en Overijssel sterk zijn in de top, put IJmond kracht uit het collectief. De Noord-Hollanders zijn procentueel het best vertegenwoordigd in speelsterktes 3, 4 en 5 en komen ook in de categorieën 1 en 2 heel solide voor de dag.

Meer infographics?

Op Centrecourt.nl verschijnen regelmatig infographics over interessante onderwerpen voor verenigingen en tennisleraren. Hieronder vind je een een overzicht van eerder geplaatste infographics:

Infographic: comptitie en ledenbinding

Infographic: baansoorten in Nederland

Infographic: tennisverenigingen in Nederland

Infographic: resultaten Open Tennisdagen

Infographic: de KNLTB Najaarscompetitie in cijfers

Infographic: 5 goede verenigingsvoornemens voor 2015

Infographic: Nederland scoort hoog in internationaal onderzoek tennisparticipatie