09 november

KNLTB Trainerscongres

Locatie:
NBC Congrescentrum Nieuwegein
Plaats:
Nieuwegein

Op vrijdag 9 november 2018 vindt voor de vierde keer het KNLTB Trainerscongres plaats. Tijdens deze ontmoetingsdag voor tennisleraren worden trainers bijgepraat over alle ontwikkelingen in de tennissport.

KNLTB Trainerscongres 2018

Je bent als trainer een belangrijke schakel in het vergroten van het tennisplezier en binden van spelers aan een club door het geven van tennislessen, het organiseren van open dagen, clubactiviteiten en toernooien. Tijdens het congres worden je diverse handvatten geboden en ontvang je nuttige tips die je gelijk in de praktijk kunt toepassen. De nadruk ligt vooral op breedtetennis en je rol binnen de vereniging, maar ook talentontwikkeling en toptennis komt aanbod. 

Programma

De dag start om 10:00 uur met een plenaire sessie waarin technisch directeur Jacco Eltingh je meeneemt in de ontwikkelingen voor tennisleraren en de focus vanuit de KNLTB. Aansluitend volg je een kennissessie. Na de lunch volg je een 2e kennissessie en wordt het congres plenair afgesloten met Stefan Underwood. Stefan kan als geen ander het belang van beweging vertalen naar toepassingen in trainings- en businessmodellen in de dagelijkse praktijk voor jou en je vereniging. Het congres eindigt om 15:00 uur. 

Kennissessies

De volgende kennissessies worden gegeven: 

  • Succesvol samenwerken met verenigingskader
  • Meer tennisplezier voor kinderen, hoe pak je dat aan
  • Het ontwikkelen van de service: van beginner tot prof
  • De trainer als gastheer op de vereniging
  • Uitgelicht: de arbeidsvoorwaarden van trainers 

Lees hier meer informatie over de kennissessies. 

Zorg dat je erbij bent om ideeën en inspiratie op te doen om het maximale te halen uit jouw rol als trainer. Deelname aan dit congres levert je 6 PO punten op. 

Aanmelden

De aanmelding voor het trainerscongres start binnenkort.

Terugblik KNLTB Trainerscongres 2017

In de diverse kennissessies werden specifieke onderwerpen thematisch besproken en ging met hierover met elkaar in gesprek. De presentaties die tijdens de kennissessies werden gegeven, kun je hier terugvinden. 

Een mooie aftermovie van het geslaagde KNLTB Trainerscongres kun je hier bekijken!