11 oktober

KNLTB Trainerscongres

Locatie:
NBC Congrescentrum
Plaats:
Nieuwegein

Vrijdag 11 oktober vindt alweer een nieuwe editie plaats van het KNLTB Trainerscongres in Nieuwegein. Dit jaar leggen we in de plenaire zaal een tennisbaan aan, zodat we jullie praktische tips en tools kunnen meegeven. Met dit congres hopen we dat je inspiratie kunt opdoen om het maximale te halen uit jouw rol als trainer. Tevens kun je 6 PO-punten verdienen.

Tennisleraar is het gezicht van de vereniging

Je bent als trainer een belangrijke schakel in het vergroten van het tennisplezier en binden van spelers aan een club door het geven van tennislessen, het organiseren van open dagen, clubactiviteiten en toernooien. Tijdens het congres worden je diverse handvatten geboden en ontvang je nuttige tips die je gelijk in de praktijk kunt toepassen. De nadruk ligt vooral op breedtetennis en je rol binnen de vereniging, maar ook talentontwikkeling en toptennis komt aan bod. 

Programma

De dag start om 08.00 uur met een plenaire sessie met Erik Poel, directeur KNLTB, en een workshop van Simon Wheatley over het verbeteren van de netspelvaardigheden. Daarna zijn er diverse kennissessies waar je aan kunt deelnemen. Meer informatie hierover volgt. Na de lunch volg je een tweede kennissessie en is er een plenaire sessie met Annemieke van Sambeek over het intensiveren van groepstraining. Jacco Eltingh sluit vervolgens de dag af. Het congres eindigt om 14.30 uur.

Meer informatie over inschrijving voor het trainerscongres volgt binnenkort.

Benieuwd naar een impressie van het trainerscongres in 2018? Bekijk dan snel de video: