24 november

KNLTB Jaarcongres

Locatie:
NBC Congrescentrum Nieuwegein
Plaats:
Nieuwegein

Op zaterdag 24 november vindt in het NBC Congrescentrum Nieuwegein het KNLTB Jaarcongres plaats. Tijdens deze ontmoetingsdag voor bestuurders van verenigingen komen verschillende onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor alle verenigingen.

Jaarcongres 2018

Het congres in Nieuwegein staat dit jaar in het teken van jeugd. Het werven en behouden van jeugd is voor elke club een belangrijk thema. Kinderen met meer plezier meer wedstrijden laten tennissen is de ambitie van de KNLTB. Kinderen die vaker wedstrijdjes spelen, blijven immers langer lid van de club, omdat ze meer binding met elkaar en met de club hebben. Tijdens het congres geven we jou zoveel mogelijk handvatten om hiermee samen aan de slag te gaan. Ook kan je goede ideeën opdoen door in gesprek te gaan met bestuurders van andere clubs.

Programma

De dag start om 10.00 uur met een plenaire sessie waarin Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, je meeneemt in het belang van sporten en bewegen voor ons brein. Hij gaat met name in op het belang hiervan voor jeugd. Kinderen brengen steeds minder tijd dan vroeger door op de tennisbaan, en zitten veel meer achter een scherm. Waarom is het zo belangrijk het tij te keren? En: hoe doen we dat? Jaagt tennissen misschien ook specifieke functies aan die extra nuttig zijn voor een zich ontwikkelend brein? Naast topspreker Erik Scherder kunnen we ook filantroop van het jaar Prinses Laurentien verwelkomen. Prinses Laurentien deelt haar expertise en ervaringen als oprichter van de Missing Chapter Foundation, een organisatie die besluitvormers stimuleert om de perspectieven van kinderen en jongeren structureel mee te nemen in hun beslissingen. Aansluitend aan de plenaire sessie volg je een kennissessie. Na de lunch volg je een tweede kennissessie en sluiten we het congres plenair af met Berend Rubingh, die een samenvatting van de gehele dag geeft. De dag eindigt rond 15.45 uur. 

De volgende kennissessies worden gegeven:

  • Ieder kind speelt wedstrijden. De normaalste zaak van de wereld, toch?
  • Succesvol communiceren met jeugd, hoe doe je dat?
  • Hoe betrek je nieuwe generaties bij je club?
  • De reis naar betrokken (jeugd)leden
  • Een wachtlijst voor vrijwilligers
  • Omgaan met pubers
  • Bestuur en tennisleraar: hoe kom je tot een optimale samenwerking?
  • Realiseer je ambities met Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank

Lees hier meer over de kennissessies. 

Aanmelden

De uitnodigingen voor het KNLTB Jaarcongres zijn verstuurd naar alle secretarissen. In deze uitnodiging zit een unieke link waarmee hij/zij vier personen per club kan aanmelden.

Terugblik KNLTB Jaarcongres 2017

In de diverse kennissessies werden specifieke onderwerpen thematisch besproken en kon men met elkaar in gesprek hierover. De presentaties die tijdens de kennissessies zijn gegeven kun je hier terugvinden.

Een mooie aftermovie van het geslaagde KNLTB jaarcongres kun je hier bekijken!