16 december

KNLTB Jaarcongres

Locatie:
Topsportcentrum Rotterdam
Plaats:
Rotterdam

Op zaterdag 16 december 2017 vindt in Topsportcentrum Rotterdam het KNLTB Jaarcongres plaats. Tijdens deze ontmoetingsdag voor bestuurders van verenigingen komen verschillende onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor jouw vereniging.

Inhoud congres en hoofdspreker

Op zaterdag 16 december vindt het KNLTB Jaarcongres plaats in Topsportcentrum Rotterdam. We willen jou tijdens deze ontmoetingsdag voor bestuurders van tennisverenigingen uitgebreid meenemen in de relevante ontwikkelingen binnen de tennissport in het algemeen en de vereniging in het bijzonder. Tijdens het congres zullen veel handvatten geboden worden om de verenigingsstructuur rijk en divers te houden. Mark Koevermans, voormalig toptennisser en Davis Cup-held, en tegenwoordig commerciële baas bij Feyenoord, is de hoofdspreker op het congres. Hij vertelt over zijn werkzaamheden bij Feyenoord, waarbij hij de vertaalslag maakt met concrete tips richting de clubs.

Programma 

De dag start om 10:00 uur met een plenair gedeelte en vervolgens kunnen twee kennissessies naar keuze gevolgd worden. Het programma ziet er als volgt uit:

10:00 - 11:30 Plenair 

11:45 - 12:30 Kennissessie 1

12:30 - 13:00 Lunch

13:45 - 14:30 Kennissessie 2

14:45 - 15:45 Plenair

Kennissessies

In de diverse kennissessies worden specifieke onderwerpen thematisch besproken, waarin ruimte is voor interactie. 

Meer over de inhoud van de kennissessies vind je hier.

Er is voor elke club een grote kennissessie ‘Tennis in de toekomst’, waar wordt ingegaan op de visie en plannen hoe het tennis-landschap zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Daarnaast kan er gekozen worden voor een van onderstaande kennissessies:

  • Tennis op de lokale (politieke) agenda
  • Hoe betrek je nieuwe generaties bij je club?
  • Competitie Nieuwe Stijl
  • De arbeidsrechtelijke positie van de tennisleraar
  • De verenigingsleiders van de toekomst
  • Een leven lang tennis
  • Veranderende sport: besturen wordt anders?

Jaarprijzen

Tijdens het Jaarcongres wordt ook de Zwarte Tulp award uitgereikt, de prijs voor de tennisvereniging en vrijwilliger die in 2017 iets bijzonders hebben gedaan en daarmee een positieve bijdrage hebben geleverd aan de tennissport in Nederland.

Aanmelden Jaarcongres

Je kunt je aanmelden voor het KNLTB Jaarcongres via de voorzitter of secretaris van jouw vereniging. Zij hebben een persoonlijke code ontvangen waarmee ze jou kunnen aanmelden.

Is jouw club het wachtwoord kwijt of is aanmelden een probleem? Neem dan contact op met jouw Accountmanager. Hij/zij kan jou helpen met de aanmelding! Let op: inschrijven kan nog tot en met 3 december. Wees er snel bij en stel jouw plek veilig!