Sandra Corman-Wiers Noord-Holland Noord & Flevoland

Noord-Holland Noord & Flevoland

Sandra Corman-Wiers

Regio: Noord-Holland Noord en Flevoland
E-mail:s.corman-wiers@knltb.nl
Telefoon: 06 11 11 46 51

-------

Maak kennis met Sandra Corman-Wiers

Waar komt je liefde voor tennis/padel vandaan?
Van jongs af aan heb ik de liefde voor tennis meegekregen. Als klein meisje ging ik al mee naar de tennisbaan als mijn ouders moesten spelen. Het was daardoor voor mij een kleine stap om zelf ook een keer de baan op te stappen en de sport te proberen. Na het spelen van mijn eerste ‘echte’ tenniswedstrijd was ik definitief verkocht.

Wat betekent tennis/padel voor jou?
Tennis betekent voor mij plezier. Ik kan er enorm van genieten als ik een mooie bal sla, zeker als het op een belangrijk moment in de wedstrijd is en de spanning ook een rol speelt. Sinds een aantal maanden ben ik een paar keer per week op de padelbaan te vinden. De snelle en lange rally’s maken (ook) deze sport voor mij verslavend leuk.

Met welk mooi voorbeeld heb jij onlangs een vereniging kunnen helpen?
Een vereniging, in de regio waar ik werkzaam ben, had een erg hoge uitstroom onder de jeugd. Na diverse gesprekken met het bestuur van de vereniging en hun tennisleraar hebben we een plan van aanpak opgesteld voor het invoeren van Tennis Alles-in-1, na goedkeuring door de ALV werd Tennis Alles-in-1 ook daadwerkelijk ingevoerd. Met als gevolg dat de kinderen meer op de vereniging te vinden zijn, vaker meedoen aan wedstrijden, meer vrienden op de vereniging hebben en, het belangrijkste, dat de uitstroom bij jeugdleden minder is geworden.

Welk thema is momenteel actueel in jouw regio?
Net als in veel andere regio’s in Nederland is, ook in Noord-Holland en Flevoland, het behoud van leden een actueel thema. Veel verenigingen in de regio hebben te kampen met een terugloop van het aantal leden. Samen met verenigingen proberen we deze terugloop een halt toe te roepen.

Wat vind je het leukste om te doen als Accountmanager?
Ik vind tennis en padel zelf de leukste sporten die er zijn! Ik wil graag mijn steentje bijdragen om de populariteit van deze sporten nog meer te vergroten. Ik vind het hartstikke leuk en uitdagend om de verenigingen in mijn regio hierbij te kunnen helpen. Het gesprek aan te gaan met het bestuur, de tennisleraren en vrijwilligers op een vereniging, om de verenigingen op deze manier zo goed mogelijk te kunnen helpen.