KNLTB Vlag wapperen wind

Tennisclubs Haarlemmermeer bekrachtigen samenwerking met convenant

Het komt steeds vaker voorbij hier op Centrecourt.nl – tennisverenigingen die de handen ineenslaan om meer mensen in de regio te laten tennissen en onderkennen dat dit streven uiteindelijk alle verenigingen ten goede komt. Zaterdag werd een dergelijk convenant gesloten in Hoofddorp. TC Arnolduspark, TV Hoofddorp en TV in den Boogaerd zetten de handtekening onder een samenwerking om, met ondersteuning van gemeente Haarlemmermeer en de KNLTB, ‘samen meer inwoners uit de Haarlemmermeer met plezier beter leren tennissen’.

De samenwerking van de drie verenigingen komt niet geheel uit de lucht vallen, er wordt al meer gezamenlijk gedaan. Zo organiseren de clubs aan het begin van het seizoen een open dag en wordt er speciaal gefocust op het werven en binden van jeugd met een gezamenlijk uitwisselingstoernooi voor jeugdleden. Tevens is er een jaarlijks schoolsporttoernooi. Dat laatste is, net als Tenniskids@School, een prima middel om scholieren kennis te laten maken met tennis. Ook zijn er de jaarlijkse Hoofddorp Masters, waaraan tennissers uit de gehele regio kunnen meedoen. Bovendien worden samenwerkingsverbanden zoals deze erg gestimuleerd door overleg in de zogenoemde Kringen, die in de plaats zijn gekomen voor de KNLTB Districten.

Bekrachtiging tijdens 50+ toernooi

Afgelopen zaterdag was niet alleen maar een ceremonieel moment om de handtekeningen te zetten. Tijdens de kick-off van de intensievere samenwerking werd de kans waargenomen om een start te maken met nieuwe plannen. Op de banen van TC Arnolduspark werd een uitwisselingstoernooi speciaal voor 50-plussers afgewerkt. Voorafgaand aan het toernooi was wel een officieel moment gepland om de verbinding tussen de clubs te bekrachtigen, in het bijzijn van de KNLTB in de persoon van Arie Martijn Schenk, Accountmanager in de regio IJmond en Leiden.    

Kennisdeling, samenwerking, belangenbehartiging

“Het belangrijkste is om zoveel mogelijk inwoners met plezier te laten tennissen”, vat coördinator Danny Pieterse van Team Sportservice Haarlemmermeer het hoofddoel van de samenwerking nog eens kernachtig samen. “Het is heel mooi dat bestaande tennisverenigingen dit zo doen. Zij kennen de regio, de doelgroep en hebben de expertise in huis.”

Arie Martijn Schenk is al even enthousiast: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe vanuit de Kring Haarlemmermeer een aantal clubs verder is gaan samenwerken. Juist de Kring is gericht op kennisdeling, op samenwerking (wedstrijdkalender, jeugd, trainers, competitiespelers) en belangenbehartiging richting de gemeente. Bij deze kring werken we nauw samen met Sportservice Haarlemmermeer en dat helpt enorm!”