Ferdi tegen muur

Proeflidmaatschap

Tennis en padel zijn ongekend populair op dit moment en dat snappen wij maar al te goed. Steeds meer mensen willen kennismaken met één van de sporten of overwegen na langere tijd opnieuw te beginnen. Om deze mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met tennis en/of padel kun je een Proeflidmaatschap aanbieden op jouw vereniging. Een Proeflidmaatschap is een compact lidmaatschapspakket van 3 maanden en is een ideaal middel om mensen kennis te laten maken met de sporten en jullie vereniging. Doe je ook mee?

Wat?

Deelnemers aan het Proeflidmaatschap kunnen tijdens hun lidmaatschap van 3 maanden:

  • Kennismaken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de leraar volgen;
  • Meedoen met KNLTB open toernooien (met een Proeflidmaatschap kan er niet worden deelgenomen aan KNLTB competities)

Een Proeflidmaatschap is een logisch vervolg op bijvoorbeeld een open dag, Startersclinic en/of Tennisstart of Padelstart. Nadat deelnemers gebruik hebben gemaakt van een Proeflidmaatschap, kun je ze een aantrekkelijk lidmaatschapsaanbod doen.

Je kunt een Proeflidmaatschap op jouw vereniging gedurende het hele jaar aanbieden.

Voor wie?

  • Voor mensen die graag kennis willen maken met tennis en/of padel en niet meteen vast willen zitten aan een lidmaatschap van een jaar. Ze willen eerst de sport en de vereniging ontdekken;
  • Voor oud-tennissers of -padellers. Uit onderzoek blijkt dat mensen die gebruik maken van een compact lidmaatschap in de helft van de gevallen al eerder lid zijn geweest van de KNLTB;
  • Een Proeflidmaatschap kun je ook goed inzetten voor de jeugd. Denk aan kinderen die willen ontdekken of tennis en/of padel wat voor hen is. Laat deze jongste doelgroep de sporten op jouw vereniging ontdekken en maak ze enthousiast.

Waarom?

Er zijn in Nederland veel mensen die niet meteen  behoefte hebben aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap. Zo kunnen ze gedurende 3 maanden iets nieuws leren en gezond en fit blijven. Door het te combineren met lessen of clinics kunnen  ze goed kennis maken met de sport en de vereniging.

Aanmelden

Wil jouw vereniging een Proeflidmaatschap aanbieden? Meld je vereniging dan aan bij de KNLTB, zodat potentiële tennissers en/of -padellers weten dat jullie dit lidmaatschap aanbieden. Aanmelden kan hier

Als je jouw deelnemers aanmeldt bij de KNLTB voor het Proeflidmaatschap, ontvangen zij een KNLTB-pas, zijn ze verzekerd en hebben ze toegang tot de ClubApp. Voor een uitgebreide uitleg hoe jouw vereniging een lid moet aanmelden verwijzen we je graag naar het draaiboek.

Let op: deelnemers kunnen slechts één keer een Proeflidmaatschap afsluiten.

Promotiemiddelen

Als je jouw vereniging hebt aangemeld, dan kun je aan de slag met de promotie van het Proeflidmaatschap! Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk mensen laten weten dat ze op jouw vereniging mee kunnen doen. De KNLTB ondersteunt verenigingen met uitgebreide promotiemiddelen voor tennis en padel.