Studenten laptop samenwerken

Organiseer je een open toernooi in de zomer? Gebruik dan de online toernooiplanner!

Eind maart kon je via dit nieuwsbericht lezen dat onze partner Visual Reality bezig is met de ontwikkeling van de online toernooiplanner. De KNLTB levert hierbij haar expertise en helpt bij de uitrol van het nieuwe programma. Er is gestart met de gefaseerde uitrol van het programma. Hieronder lees je de resultaten uit de eerste pilot, een update van de nieuwste functionaliteiten en de vervolgplanning van de verder uitrol van het programma.

Succesvolle eerste pilot

In maart hebben we een eerste pilot gedaan met vijf verschillende toernooien, een tennistoernooi, een padeltoernooi, een tennis- en padeltoernooi, een dagtoernooi en een jeugdtoernooi. Deze pilot was zeer succesvol. De toernooileiders waren enorm enthousiast en gaven zeer nuttige feedback hoe het programma verder geoptimaliseerd kon worden.

Nieuwe functionaliteiten

Naast de pilot werd er ook gewoon doorgebouwd aan de online toernooiplanner. Dat heeft er toe geleid dat we de afgelopen periode de volgende functionaliteiten zijn ingebouwd:

  • Scoringsformaat aanpassen per onderdeel
  • Waarschuwen van spelers per e-mail
  • Wedstrijden per dag publiceren
  • Als toernooileider kan ik commissieleden toegang geven tot de online Toernooi Planner

Een mooie ontwikkeling waarmee het programma steeds extra meerwaarde krijgt voor toernooileiders.

Verder uitrol voor open toernooien in de zomer

Na de succesvolle pilot en de toevoeging van functionaliteiten hebben we besloten dat toernooileiders van open tennis en/of padeltoernooien in de zomer zich kunnen aanmelden voor het gebruik van de online toernooiplanner. Dat betekent dat toernooileiders de opstart van het toernooi, van inschrijving tot en met het plannen nog doen in de offline versie, de Tennis Toernooi Planner. Daags voor de start van het toernooi kan men dan gebruik maken van de online planner. Heel handig, want juist tijdens een toernooiweek wordt de planner namelijk door meerdere commissieleden veelvuldig gebruikt en is de meerwaarde van de online planner dus groter.

Aanmelden

Organiseer jij een tennis- en/of padeltoernooi deze zomer en wil je graag gebruik maken van de online toernooiplanner? Dat kan! Stuur een e-mail naar: wedstrijdtennis@knltb.nl met daarin de gegevens van jouw toernooi (toernooinummer en contactpersoon). Vervolgens sturen we je een e-mail met meer informatie. Staat de inschrijving van jouw toernooi al open? Geen probleem. Ook dan kan je jouw toernooi aanmelden.

Wanneer je jouw toernooi aanmeldt, kan je gewoon op de reguliere wijze jouw toernooi aanmaken en de inschrijving openen. Zodra de loting heeft plaatsgevonden en de wedstrijden zijn gepubliceerd op MijnKNLTB kan je daags voor het toernooi met behulp van de informatie uit de e-mail overstappen naar de online toernooiplanner.

Helaas is het voor toernooien die meetellen voor een ranglijst (Nationale Ranglijst toernooien, Junioren Tour toernooien en P-toernooien) en clubkampioenschappen nog niet mogelijk om gebruik te maken van de online toernooiplanner. Wij hopen dat deze toernooien vanaf het najaar ook gebruik kunnen maken van de online versie.