MF Bondsbestuur 10 November 2021Roger2

Bedankt & succes met het nieuwe seizoen!

Heb jij ook weer zin om buiten een potje te gaan tennissen of padellen?

Binnen enkele weken start ons voorjaarsseizoen en ik wil onze 60.000 vrijwilligers bedanken voor al het werk dat de afgelopen maanden is verricht op de ruim 1.650 verenigingen, om de banen weer speelklaar te krijgen. Om zo bijna een kwart miljoen spelers weer te kunnen laten deelnemen aan de voorjaarscompetitie. En ik wens onze 2.000 gelicenseerde leraren veel succes en plezier, want samen met jullie krijgen meer dan 100.000 kinderen weer les. Waarbij er hopelijk veel gewerkt gaat worden met het nieuwe TennisKids TOF dat we dit jaar hebben uitgerold.

Ook door het KNLTB kantoor in Amstelveen is er veel werk verzet. Want naast de support aan verenigingen en leraren is er ook hard gewerkt om de groei van padel zo goed mogelijk in banen te leiden. Zo zijn er al meer dan 300 verenigingen met padelbanen. En het aantal groeit flink door. Het is een belangrijke bestuurlijke beslissing geweest om deze groei te faciliteren en naast tennis ook in te zetten op padel. We zijn enorm blij hoe positief dit uitpakt voor de dynamiek op verenigingen. Maar ook uitdagingen zoals geluidsvoorschriften vragen om aandacht. Het blijft ongetwijfeld een tijd, waarin we alle ontwikkelingen op de voet zullen volgen.

We merken ook dat zo'n half miljoen racketsporters af en toe willen spelen zonder direct zich willen te verbinden aan een vast jaarlidmaatschap. Vandaar dat we ook de samenwerking met zelfstandige tennis- en padelcentra belangrijk vinden. En hebben gezorgd dat meer en meer zelfstandige centra en verenigingen hun banen aanbieden binnen ons digitale boekingssysteem Meet & Play. Dat levert centra, maar ook de verenigingen extra omzet op.

Er valt nog veel meer te vertellen maar ook zeker te luisteren.

De komende maanden worden weer veel kringbijeenkomsten georganiseerd. We hopen daar veel bestuursleden te ontmoeten en scherpen ons beleid aan op datgene wat in de kringen wordt besproken. Op basis hiervan introduceren we nieuwe diensten zoals een service portaal voor verenigingsbestuurders waarin we ze extra support geven voor het organiseren van activiteiten voor de verenigingen.

Ik ga zometeen weer een uurtje spelen, want de Voorjaarscompetitie zit er weer aan te komen. En een goede voorbereiding is het halve werk. Ik wens je namens het bestuur en de werkorganisatie van de KNLTB een sportief voorjaar, succes op de baan en daarna veel plezier rondom het clubhuis!

Namens de Voorzitter KNLTB Bestuur,

Roger Davids