Tennis_Padel combi dunlop

Inschrijving voor de Najaarscompetitie Tennis & Padel start op 1 juni

Het laatste weekend van de KNLTB Voorjaarscompetitie is pas net achter de rug of de volgende competitie wordt alweer aangekondigd. Vanaf woensdag 1 juni tot en met woensdag 15 juni kunnen verenigingen en centra hun teams inschrijven voor de KNLTB Najaarscompetitie. Deze competitie wordt in september en oktober gespeeld. Klik hier voor alle speeldata van de verschillende tenniscompetities. Een overzicht van de speeldata van padel vind je hier.

Aanbod Najaarscompetitie 

Er is een heel divers competitieaanbod op bijna iedere dag van de week voor zowel de beginnende als de ervaren spelers. Iedereen kan dus meedoen! Voor tennis is het competitieaanbod per regio opgesteld. De verschillende overzichten vind je op de pagina downloads. Bij padel worden er verschillende competities aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. Op basis van het competitieaanbod bepaalt een vereniging of centrum of en welke competities ze aanbieden en gaat de VCL aan de slag met het werven en samenstellen van teams. 

Van 7 naar 5 speeldagen

Met ingang van 2022 wordt het aantal speeldagen van de Najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Deze beslissing hebben we niet zomaar genomen en heeft een aantal verschillende redenen. In dit artikel lichten we de redenen verder toe. Zorg ervoor dat je dit artikel ook deelt met de spelers van jouw vereniging of centrum. 

Inschrijven van teams

Zodra de teams zijn samengesteld kan de VCL van woensdag 1 juni tot en met woensdag 15 juni de teams van zijn vereniging of centrum inschrijven voor de Najaarscompetitie (inclusief Groen, Junioren en 8&9 Tennis). Dit gaat via MijnKNLTB. Tijdens de Najaarscompetitie wordt er niet om promotie/degradatie gespeeld dus dat betekent dat er voor ieder junioren- en seniorenteam verplicht een teamopgave (inclusief aanvoerder) moet worden gedaan. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder: 

Hoe schrijf ik mijn teams in?

Op het inschrijfformulier op MijnKNLTB worden dezelfde teams weergegeven die vorig najaar hebben deelgenomen in de KNLTB Competitie 2021. Voor ieder team is het verplicht een teamopgave (inclusief aanvoerder) te doen. Zo kan je eenvoudig het teamgemiddelde van ieder team berekenen en kan je aan de hand van de klassenvolgorde bepalen of hun sterkte overeenkomt met de sterkte van de klasse.

Uiteraard kunnen er ook nieuwe teams van jouw vereniging meedoen. Om je te helpen bij het vaststellen in welke klasse een nieuw team het beste kan uitkomen, wordt bij de inschrijving op MijnKNLTB de gemiddelde speelsterkte van een klasse tussen haakjes erachter vermeld. Heb je geen teamrecht voor een klasse? Dan schrijf je een nieuw team in de laatste klasse in en vraag je desgewenst promotie aan. Voor de volledigheid kun je naast het stappenplan voor het inschrijven van teams ook gebruikmaken van dit document voor het berekenen van het teamgemiddelde en de klassenvolgorde. 

Voor de KNLTB Junioren competitie geldt dat de teams 11 t/m 14 jaar door de VCL zelf in de juiste klasse ingeschreven moeten worden. Gebruik hiervoor deze richtlijnen