gravel schaduw service

Alles wat je als vereniging moet weten over Fair Play

Fair Play draagt bij aan een veilige en plezierige sportbeoefening. En wie het plezier in tennis en padel behoudt, blijft de sport langer beoefenen. De KNLTB staat voor Fair Play! Jij toch ook?

Omdat Fair Play belangrijk is om de sport veilig en plezierig te houden, heeft de KNLTB een nieuwe Fair Play-pakket samengesteld. Alle informatie omtrent Fair Play is samengesteld en te vinden op één verzamelpagina. Op deze manier kan je als vereniging makkelijk en snel informatie vinden omtrent Fair Play.

Met de vernieuwde promotiematerialen maakt het voor de verenigingen aantrekkelijker om Fair Play te promoten binnen de vereniging en richting de spelers. De informatie over Fair Play is opgesplitst in vier onderwerpen.

Alles over Fair Play 

Wat houdt Fair Play precies in? Fair Play houdt in dat je speelt volgens de regels van de sport en je je eerlijk en sportief gedraagt. Fair Play is van belang in elke sport en dus ook in de tennis- en padelsport. Van gedragscodes en reglementen tot aan vertrouwenspersonen die binnen de KNLTB beschikbaar zijn. Je vindt het allemaal op onze vernieuwde Fair Play-pagina.

Hoe draag jij bij aan Fair Play?

Iedereen heeft een eigen rol binnen Fair Play. Op en naast de baan of in de padelkooi dient iedereen – van amateurspeler, vrijwilliger en ouder tot leraar, scheidsrechter en topspeler – zich eerlijk en sportief te gedragen. Met deze aanpak wil de KNLTB bewustwording over Fair Play creëren, voorkomen dat misdragingen plaatsvinden en ervoor zorgen dat een overtreding van de gedragscodes daadwerkelijk wordt aangepakt. Hoe draag jij bij als vrijwilliger, (top)speler, ouder, leraar of official?

Een misdraging, wat nu? 

Op en naast de baan of in de kooi dient iedereen zich dan ook eerlijk en sportief te gedragen. Toch kennen we het allemaal: een discussie of de bal in of uit was. Maar, onsportief gedrag levert nog geen misdraging op. Wat gebeurt er precies bij een misdraging? Van onsportief gedrag tot bestuurlijke- en tuchtrechtelijke maatregelen. Verschillende misdragingen, zoals matchfixing en seksuele intimidatie, worden uitgelicht en ook vind je meer informatie over het opleggen van bestuurlijke- en tuchtrechtelijke maatregelen.

Meld een misdraging

Heb jij een (vermoedelijke) misdraging waargenomen? Het is belangrijk dat je een (ernstige) misdraging direct meldt. Op die manier werk je namelijk mee aan Fair Play. Er zijn verschillende punten waar je terecht kunt met jouw melding. Ook is het mogelijk om anoniem een melding te maken.

Meer weten over Fair Play voor op jouw vereniging? Bekijk de video of neem een kijkje op deze pagina.