G-Tennis blije winnaar

Heet nog meer mensen welkom op jouw club en word een G-tennis vereniging!

Tennis is een sport voor iedereen. Dus ook voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale (gedrags)problemen. Daarom is er G-tennis. Zo’n tachtig tennisverenigingen in Nederland bieden G-tennis aan. Met het aanbieden van G-tennis zorg je er als vereniging voor dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Heet jij ook op jouw vereniging alle mensen welkom? 

Tennis kan bijdragen aan de ontwikkeling van motorische vaardigheden, het creëren van een positief zelfbeeld en individuele ontplooiing. Dit geeft mensen met een beperking een hogere kwaliteit van leven. 

Starten met G-tennis

Door het creëren van aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en/of psychosociale (gedrags)problemen kan je, je profileren tot een maatschappelijke betrokken vereniging. Deze profilering heeft naast een positieve uitwerking op huidige leden van de vereniging ook een aanzuigende werking op potentiële leden, zowel met als zonder beperking. 

Wil jouw vereniging starten met G-tennis? Bekijk het stappenplan 'Starten met G-tennis bij de vereniging'. In dit stappenplan vind je informatie over onder andere de toegankelijkheid van het tennispark en het clubhuis, scholing van trainers en vrijwilligers, de integratie van G-tennissers binnen je vereniging en het werven van G-tennissers.