tenniskids@school juichen blij kind

Menzis Tenniskids@school nu win-win; PO-punten én meer jeugdleden!

Menzis Tenniskids@school, het is inmiddels een beproefd middel om meer jeugdleden te werven. Tennisleraren geven tennisles tijdens de gymles op school en laten zo veel kinderen kennismaken met tennis en mogelijk een tennislidmaatschap. Hoewel onderzoek aantoont dat het Menzis Tenniskids@school-programma op verschillende vlakken nog steeds van grote waarde is, is er ook ruimte voor verbetering. Daarom gaat Menzis Tenniskids@school veranderen. Zo kunnen tennisleraren die aan de slag gaan met het programma, daar sinds 1 september PO-punten mee verdienen.

Menzis Tenniskids@school is een uitgelezen middel om veel kinderen tegelijk te bereiken en ze in aanraking te brengen met de tennissport. Bovendien blijkt steeds weer dat kinderen bij uitstek te enthousiasmeren zijn als ze met leeftijdsgenoten sporten én als de les wordt gegeven door een professional, in dit geval dus een tennisleraar. De succesfactoren van Menzis Tenniskids@school liggen dus voor de hand, maar toch is Tenniskids@school lang niet in alle gevallen even succesvol op het gebied van ledenwerving.

PO-punten

Een reden voor de soms moeizame Tenniskids@school-trajecten kan zijn dat nog een aanzienlijk deel van de tennisleraren de mogelijkheden van Menzis Tenniskids@school niet kennen en/of er geen gebruik van maken. Momenteel is voor de KNLTB moeilijk in te schatten hoeveel tennisleraren er van het programma gebruikmaken en hoe zij het beoordelen. Om hier meer inzicht in te krijgen en tennisleraren te stimuleren vooral met Menzis Tenniskids@school aan de slag te gaan, is het programma vanaf september PO-punten waard. Tennisleraren krijgen vanaf dat moment twee PO-punten voor het volgen van een korte theoriecursus én kunnen twee punten verdienen als ze met het programma aan de slag gaan en hier feedback over geven aan de KNLTB. Op de Tenniskids@School-pagina hier op Centrecourt.nl is een feedback-formulier te vinden.

Een win-win werkwijze

Op deze manier krijgt de KNLTB meer inzicht in hoeveel leraren met Menzis Tenniskids@school werken, hoe zij het programma beoordelen en wat de werkelijke betekenis is voor ledenwerving. Bovendien is Menzis Tenniskids@school zo op twee vlakken waardevol voor leraren. Het levert PO-punten op én kan een belangrijke impuls zijn voor de werving van jeugdleden. Daarmee is de nieuwe opzet van het programma een ware win-win werkwijze.

Instructiefilmpjes

Tenslotte is hard gewerkt aan de uitstraling van Menzis Tenniskids@school, onder andere door de toevoeging van nieuwe filmpjes met voorbeeldoefeningen. Korte en simpele instructiefilmpjes geven op een leuke manier inzicht in makkelijk uitvoerbare oefeningen tijdens de lessen op school. Er is oefenstof beschikbaar voor basisschoolleerlingen in drie categorieën: de balvaardigheidles, de tennisles en de wedstrijdles.

Werk jij nog niet met Menzis Tenniskids@school en wil je weten waar je moet beginnen? Op deze pagina vind je alle informatie. Hier is ook een stappenplan beschikbaar voor het gehele ledenwervingstraject omtrent Menzis Tenniskids@school.