MF141018DSC02949

Indeling KNLTB Competitie 2021 en de Tenniskids Najaarscompetitie bekend!

Het is zover! De indeling van de KNLTB Competitie 2021 (tennis én padel) en de Tenniskids Najaarscompetitie zijn gepubliceerd op MijnKNLTB en in de ClubApp. Ruim 26.000 tennisteams en bijna 1.400 padelteams gaan in september de baan op om met elkaar wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. 

Als gevolg van de coronamaatregelen besloot de KNLTB in maart, om net zoals vorig jaar de Voorjaarscompetitie te verplaatsen naar het najaar. Dat er veel belangstelling is voor deze unieke competitie, de KNLTB Competitie 2021, blijkt wel uit het feit dat er dit jaar nog meer teams meedoen dan vorig jaar. 

Aan de slag! 

Nu de indeling bekend is kunnen VCL's en Tenniskids Functionarissen aan de slag met de organisatie van de tennis- en/of padelcompetitie op de vereniging. Hieronder hebben we de belangrijkste acties op een rijtje gezet. 

1. Informeer de spelers van jouw vereniging

Natuurlijk wil je alle competitiespelers van jouw vereniging op de hoogte brengen van de indeling. Spelers kunnen ook vanaf vandaag de indeling van de KNLTB Competitie 2021 bekijken op MijnKNLTB of in de ClubApp. Ook de indeling van de Rode & Oranje competitie vind je op MijnKNLTB. Begin volgende week informeert de KNLTB de spelers over de indeling via de KNLTB Nieuwsbrief, de padelnieuwsbrief en de Tenniskids nieuwsbrief.

2. Voeg de spelers van jouw vereniging toe aan de teams

Wanneer bij de inschrijving alle spelers bij de teams zijn opgegeven dan kan een VCL heel eenvoudig op MijnKNLTB de competitiespelers en aanvoerders toevoegen aan de gepubliceerde teams. Hierdoor heeft de VCL de mogelijkheid om voor de start én tijdens de competitie eenvoudig op één plek alle spelers en teams te beheren. Daarnaast is een groot voordeel voor aanvoerders dat wanneer spelers al aan het team zijn toegevoegd, ze deze niet op de eerste speeldag één voor één handmatig hoeven op te zoeken. Gebruik hiervoor dit stappenplan

3. Uitnodigen van teams

Uiterlijk 8 dagen vóór de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Als je bij de teamopgave (nog) geen aanvoerder hebt toegekend, dan kun je tijdens het uitnodigen een aanvoerder aanwijzen om uitslagen in te voeren. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen. 

Host jouw vereniging een afdeling van de Rode of de Oranje competitie? Voor dan zo snel mogelijk, uiterlijk acht dagen voorafgaand aan de hostdag, de aanvangstijden in op MijnKNLTB. Gebruik hiervoor dit stappenplan.

4. Dispensatie aanvragen (alleen tennis) 

Wil een speler voor meerdere teams uitkomen waarbij de gemiddelde speelsterkte meer dan 2 punten verschilt? Dan is hiervoor dispensatie nodig. Dispensatie twee keer spelen in één week (voor één vereniging) kan aangevraagd worden via MijnKNLTB (onder ''Dispensaties”). Gebruik dit stappenplan. Dispensatie voor het spelen voor twee verenigingen kun je via een online formulier aanvragen. Klik hier voor het formulier. 

Ondersteuning KNLTB

 VCL's en Tenniskids Functionarissen hebben per e-mail alle informatie over de KNLTB Competitie 2021 ontvangen. Ook hebben we voor hen deze pagina ingericht waar alle informatie te vinden is die je nodig hebt bij de organisatie van de competitie op jouw vereniging. Denk hierbij aan stappenplannen of handige artikelen. Daarnaast is hebben we alle veelgestelde vragen en antwoorden over de competitie voor je op een rijtje gezet. Klik hier om ze te bekijken. 

Webinar 'van start tot finish een succesvolle competitie'

Wil jij weten hoe je van start tot finish een succesvolle competitie organiseert? Volg dan het webinar op dinsdag 7 september van 19.30 - 20.30 uur. Tijdens het webinar wordt antwoord gegeven op vragen als: wat regel je voordat de competitie begint? Wat regel je voordat de competitie begint? Hoe kun je ervoor zorgen dat de wedstrijddagen soepel verlopen? Een hostdag organiseren is één groot feest, maar misschien weet je niet helemaal waar je moet beginnen?

Het doel van het webinar is te ondersteunen en helpen bij de organisatie van de competitie. Zo komt het maken van een baanplanning aan bod en geven je een aantal praktische tips hoe je van de hostdag op jouw vereniging een succes kunt maken. Dit doen we aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Ervaren VCL’s en Tenniskids Functionarissen vertellen hoe zij het aanpakken en delen graag hun ervaring. Kortom, dit webinar mag je niet missen! Klik hier om je aan te melden.