Tennis Dubbel

Inschrijving KNLTB Competitie 2021 in het najaar geopend!

Verenigingscompetitieleiders (VCL’s) en functionarissen Tenniskids kunnen vanaf deze week de teams van hun vereniging inschrijven voor de KNLTB Competitie in het najaar. Hieronder vallen de junioren- en senioren competities, de Tenniskids competitie en de padelcompetitie. Jaarlijks doen er meer dan 200.000 spelers mee aan één of meerdere KNLTB-competities. Niet gek dus dat de competitie door veel spelers als hoogtepunt van het seizoen wordt beschouwd.

Als gevolg van de coronamaatregelen is de Voorjaarscompetitie doorgeschoven naar het najaar en heeft de naam gekregen: KNLTB Competitie 2021. We hopen dat iedereen die zich had ingeschreven voor de Voorjaarscompetitie ook meedoet in het najaar. Hieronder nog een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn voor de inschrijving van teams voor jouw vereniging. 

Senioren

Alle informatie voor de inschrijving van seniorenteams vind je terug op deze pagina. Meer informatie over 8&9 Tennis vind je hier

Junioren

Voor de KNLTB Junioren competitie geldt dat de teams door de VCL in de juiste klasse moeten worden ingeschreven. Hiervoor zijn richtlijnen opgesteld die je hierbij kunt gebruiken. Meer informatie over de Junioren competitie vind je hier

Tenniskids 

Voor de inschrijving van teams voor de Tenniskids competitie vind je alle belangrijke informatie, zoals stappenplannen en downloads op deze pagina. Wil je graag meer informatie voor de organisatie van een hostdag? Klik dan hier. 

Leeftijdsdispensatie jeugd

Jeugdspelers die competitie willen spelen kunnen deelnemen aan de Tenniskids competitie (Rode, Oranje of Groene competitie) of de KNLTB Junioren competitie (11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar). In deze beide competities mogen altijd meerdere jeugdspelers worden opgesteld die één jaar jonger of ouder zijn dan de vastgestelde leeftijdsindeling (zie afbeelding hieronder). Wanneer een jeugdspeler buiten de vastgestelde leeftijdsmarges valt, kan er door de leraar vanaf leeftijdsdispensatie worden aangevraagd. Reden hiervoor kan zijn dat een jeugdspeler talent heeft of juist er nog niet aan toe is om een niveau hoger te spelen. 

Padel

Alle benodigde informatie voor het inschrijven van padelteams vind je op deze pagina. Houd bij het inschrijven van jouw teams rekening met het minimum aantal padelbanen dat per competitiedag beschikbaar moet zijn. Daarnaast is het is belangrijk dat alle spelers die worden ingeschreven een actief padel lidmaatschap dienen te hebben bij jouw vereniging, ze komen anders niet naar voren bij het toevoegen van spelers aan teams. Zorg ook dat alle spelers een juiste speelsterkte hebben!

Deadlines inschrijven

De inschrijving van de KNLTB Competitie 2021 sluit op dinsdag 15 juni 2021. Na sluiting van de inschrijving gaat de KNLTB de competitie indelen. De indeling van de KNLTB Competitie zal medio augustus worden gepubliceerd. 

Donderdag 10 juni: online vragenuurtje

Loop je tijdens de inschrijving ergens tegenaan, twijfel je ergens over of wil je graag ons advies over bepaalde competitiezaken? Schakel dan onze hulp in! Mogelijk staat het antwoord op jouw vraag al bij de meestgestelde vragen of kun je de vraag stellen aan onze Ledenservice. Is je vraag specifiek of wat ingewikkelder, stel hem dan tijdens het online vragenuurtje op donderdag 10 juni van 12.30 tot 13.30 uur . Wij zitten dan live klaar om jouw vragen te beantwoorden. Voor het vragenuurtje wordt gebruik gemaakt van het programma Zoom. Klik hier om deel te nemen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de inschrijving voor de KNLTB Competitie? De VCL en functionaris Tenniskids van jouw vereniging hebben per e-mail meer informatie ontvangen. Daarnaast hebben we alle informatie, het laatste nieuws, veelgestelde vragen en stappenplannen gebundeld op de pagina centrecourt.nl/competitie.