court magazine

Het nieuwe Centre Court Magazine is er!

Hij is er weer! Het nieuwe Centre Court Magazine is uit en valt vandaag of morgen op de mat. We krijgen steeds meer ons eigen leven terug na Corona en dat geldt ook voor de tennis- en padelverenigingen. In dit nummer vind je veel informatie en inspiratie om de draad weer op te pakken en er een geweldige tweede helft van het jaar van te maken!  Dat kan onder andere door goede samenwerking, bijvoorbeeld tussen het verenigingsbestuur en de leraar. In deze editie van Centre Court Magazine leggen de Vereniging & Leraar van het Jaar uit hoe je dat kunt aanpakken.

TV Barendrecht en leraar Bart van der Ploeg namen de prijs voor de Vereniging & Leraar van het Jaar in maart in ontvangst tijdens de KNLTB Digitale Congresweek. Nu vertellen de voorzitter en de leraar in een groot interview in Centre Court Magazine hoe hun hechte samenwerking door de jaren heen vorm heeft gekregen en hoe ze precies werken. Een gezonde, florerende vereniging met een maatschappelijke rol in de regio is een belangrijke basis voor een succesvolle leraar en vice versa. Daar geloven beiden heilig in en dus is het niet moeilijk om dat doel gezamenlijk na te streven. Ook de samenwerking zelf en de zaken die je er voor moet regelen, hoeven niet heel ingewikkeld, zo benadrukken beide heren. Hun tips en advies zijn heel bruikbaar voor elke vereniging!  

In dit nummer ook alle ins en outs over de nieuwe strategie van de KNLTB om alles uit het populaire padel te halen. Met een eigen stijl, een eigen taal en onder de noemer ‘Expect the unexpected’ kan padel bestaande leden binden, maar zeker ook nieuwe doelgroepen aanspreken. Expect the unexpected verwijst naar het snelle, dynamische, onvoorspelbare van padel in alle opzichten. Vooral onder jongere doelgroepen slaat dat aan. Dat in combinatie met de slagkracht van de KNLTB op het gebied van infrastructuur en communicatie en promotie, moet de sport de komende jaren snel verder doen groeien. Padel biedt ook de verenigingen de komende jaren grote kansen.

Verder is deze editie van Centre Court Magazine een goede gelegenheid om stil te staan bij de staat van het jeugdtennis in Nederland. De implementatie van Tenniskids in Nederland is vergevorderd. Er is vrijwel geen vereniging die het niet kent en door Tenniskids is tennis voor miljoenen kinderen leuker, uitdagender en toegankelijker geworden. Het is zaak die kinderen vervolgens ook op latere leeftijd te behouden voor de sport en daar kan Tennis Alles-in-1 belangrijk in zijn. Bovendien, meer kinderen die blijven tennissen, biedt een grotere vijver van potentiële talenten. En om deze kinderen tijdig te herkennen en ze eventueel de begeleiding te bieden die ze nodig hebben, werden in 2020 de instroomtrainingen in het leven geroepen. Je leest hoe dat precies in zijn werk gaat.

Naast samenwerking tussen de vereniging en de leraar, zijn ook samenwerking tussen verenigingen onderling en samenwerking tussen meerdere verenigingen en een tennisschool thema’s in dit magazine. Zo werken in Eindhoven meerdere verenigingen op basis van een gezamenlijke tennisvisie en ondervond tennisorganisatie Tennis.wb in Brabant nog niet zo lang geleden dat samenwerking met maar liefst negen verschillende verenigingen de verenigingen zelf, maar zeker ook een tennisschool veel kan bieden. De samenwerking in pilot-vorm smaakt naar meer.

Tenslotte vertelt LTV De Merletten, winnaar van de Zwarte Tulp voor het Toernooi van het Jaar, nog eens wat nu precies de geheimen zijn achter een succesvol toernooi en komt ook rolstoeltennis uitgebreid aan bod. Er zijn veel mogelijkheden om rolstoeltennis een volwaardig onderdeel van de vereniging te maken en het Ontwikkelprogramma Rolstoeltennis van de KNLTB kan daar goed bij helpen. Je leest hoe je dat op jouw vereniging kunt aanpakken.

Kortom; weer een editie boordevol informatie en inspiratie. Veel leesplezier!