Blij kind tennisles

Opzoek naar nieuwe tennis- en padelleraren

Het afgelopen jaar zijn veel Nederlanders gestart met tennis en padel. Een geweldige ontwikkeling voor onze sporten en voor alle verenigingen. Toch levert het ook nieuwe uitdagingen op. De groei van de sporten verhoogt namelijk ook de vraag naar tennis- en padelleraren. De komende periode zet de KNLTB zich extra in, om het vak van tennis- en padelleraar extra onder de aandacht te brengen en gemotiveerde leraren op te leiden.

Help mee in de zoektocht naar nieuwe tennisleraren
Als tennisvereniging ken je jouw leden als geen ander. Het minimale spelniveau van een potentiële tennisleraar is 6/6. Dat betekent dat ook op jouw vereniging potentiële tennisleraren rondlopen. Ken jij gepassioneerde leden die een carrière als tennis- of padelleraar misschien wel zien zitten? Ze zijn van harte welkom op één van onze voorspeeldagen.
De inschrijving voor de opleiding is inmiddels geopend.

De kracht van tennisleraren met een licentie
Met de opening voor de inschrijving start ook onze wervingscampagne. De KNLTB vindt het belangrijk om de kwaliteit van leraren te waarborgen. Een goed opgeleide tennis- en padelleraar verzekert een goede ontwikkeling van de tennisser. Dit betekent dat de het spelplezier wordt geoptimaliseerd en de kans op blessures wordt verlaagd.

Aandacht voor geldigheid van licentie
Naast het werven van nieuwe tennisleraren zet de KNLTB ook andere stappen om de kwaliteit tennislessen te waarborgen. Zo zal de KNLTB de komende periode strenger toegezien op de geldigheid van de licentie en het naleven van de bijscholingsplicht. Als beginstap ontvangen alle tennisleraren een e-mail met het verzoek aan te geven op welke vereniging(en) ze lesgeven. Vervolgens dienen verenigingen deze gegevens te controleren en te bevestigen.


Zodra we dit inzichtelijk hebben kunnen we beter handhaven en ook beter anticiperen op de behoeften. Uiteindelijk kan er straks in een speciaal lerarenregister gecontroleerd worden of iemand wel of niet over een geldige licentie beschikt.

Met elkaar houden we Nederland tennisland fit en enthousiast voor onze sport.