Robin Van Galen 1

KNLTB pioniert met online congres: ‘Er wordt met veel belangstelling gekeken naar onze Digitale Congresweek’

Van 7 tot en met 12 maart staat de KNLTB Digitale Congresweek op het programma. Verenigingsbestuurders en tennisleraren zijn een week lang welkom om in maar liefst vijftig online sessies geïnspireerd en geïnformeerd te worden over tal van onderwerpen. De reden voor een online congres is natuurlijk de huidige beperkingen als gevolg van COVID-19, maar de KNLTB neemt hiermee tegelijkertijd een innovatieve stap, die ook nieuwe mogelijkheden en kansen biedt. Algemeen Directeur Erik Poel gaf onlangs in een interview op het platform van sportmarketingcommunity SPORTNEXT tekst en uitleg.

Vorig jaar kon zowel het KNLTB Jaarcongres als het Trainerscongres geen doorgang vinden. Nu worden beide congressen dus verenigd in de KNLTB Digitale Congresweek en daar is niet zomaar voor gekozen. Het centrale thema van de Digitale Congresweek is de samenwerking tussen verenigingsbestuurders en tennis- en padelleraren.

'Ervaring opgedaan'

“Het afgelopen jaar hebben we veel ervaring opgedaan met online bijeenkomsten”, legt Erik Poel uit. “Zo hebben we verschillende webinars georganiseerd en in juni vond een digitale tennisweek voor tennisleraren plaats. Dat is goed bevallen. Daarom gaan we nu een week lang allerlei sessies organiseren voor zowel bestuurders als tennis- en padelleraren, waarbij samenwerking centraal staat. Gedurende de week vinden er presentaties, interviews, tafelgesprekken en Q&A sessies plaats.”

Een volledig digitaal congres, het is geen onlogische stap in deze tijd. Toch geldt de KNLTB als pionier met dit initiatief. “Er zijn nog weinig voorbeelden van andere bonden die een meerdaags congres volledig online hebben georganiseerd. Vanuit de internationale tenniswereld wordt er met veel belangstelling gekeken naar onze Digitale Congresweek. In de toekomst verwacht ik dat we gaan werken met een hybride model. Het ligt aan de sessie en het onderwerp of je iets beter digitaal of fysiek kunt organiseren.”

Lees hier het gehele interview met Erik Poel op Sportnext.nl.

Wil je erbij zijn tijdens de KNLTB Digitale Congresweek van 7 tot en met 12 maart? Schrijf je dan hier gratis in!