Zwarte tulpen troffeee

Kandidaten voor Vereniging & Leraar en Vrijwilliger van het Jaar, nomineer ze nu!

Vanaf 7 maart staat de KNLTB Digitale Congresweek voor verenigingsbestuurders en leraren op het programma. Natuurlijk is het vanwege het coronavirus een ander congres dan alle voorgaande, maar ook nu worden de prijzen voor de Vereniging & Leraar en de Vrijwilliger van het Jaar uitgereikt. Je kunt kandidaten nu nomineren!

Elk jaar kent een kundige jury, met vertegenwoordiging van het bondsbestuur, de directie en het management, de prijzen toe aan de Vereniging, Leraar en Vrijwilliger die zich op alle fronten van zijn of haar beste kant heeft laten zien en, in de ogen van de jury, een waar voorbeeld is voor de rest van tennissend en padellend Nederland. Dit jaar wordt, geheel in het teken van het centrale thema, samenwerking tussen bestuur en leraar, voor het eerst één prijs toegekend aan de Vereniging & Leraar van het Jaar. Voor die prijs stelt Dunlop een waardecheque van 500 euro ter beschikking en voor de Vrijwilliger van het Jaar ligt een cheque van 250 euro klaar, te besteden bij TennisDirect.

‘Mooie herinneringen’

De prijzen werden tijdens het laatste KNLTB Jaarcongres en Trainerscongres in 2019 toegekend aan respectievelijk TC Hardenberg, Eric Mekel van TV De Marsch en tennisleraar Joost van der Marel van TV De Maten.

Eric Mekel ging met de titel Vrijwilliger van het Jaar naar huis. Mekel is al jaren penningmeester, maar heeft als invaller en tijdelijke kracht na vertrek van andere bestuursleden, inmiddels talloze taken en functies gehad. Altijd met plezier en enthousiasme en bovendien voor hem vanzelfsprekend. Zijn nominatie vond hij in eerste instantie dan ook een beetje overdreven. “Maar kijk ik er nu op terug, dan heb ik daar heel mooie herinneringen aan. Zo’n uitreiking is natuurlijk ontzettend spannend en in de periode erna heb ik zoveel leuke reacties gehad, ook vanuit onverwachte hoeken. En ook veel aandacht van lokale media.” Het is goed, meent Mekel, dat vrijwilligers in het algemeen op deze wijze worden gewaardeerd. “Wij doen dat op de vereniging ook. Onder normale omstandigheden is er een jaarlijks feest voor vrijwilligers en nu hebben we ze allemaal een presentje aan de deur gebracht. Dat soort is dingen schiet er snel bij in, maar is wel belangrijk.”

‘Zo’n prijs is een echte boost!’

De prijs voor de Tennisleraar van het Jaar werd tijdens het KNLTB Trainerscongres in 2019 toegekend aan Joost van der Marel, op dat moment al veertig jaar dé tennisleraar bij TV De Maten in Apeldoorn. De jury prees hem destijds om zijn kennis en enthousiasme, maar zeker ook om zijn rol als verbinder, op de vereniging, maar ook tussen verenigingen in de regio. “Het was geweldig om te winnen”, Blikt Van der Marel terug. “Bij mij viel het ook nog eens samen met mijn veertigjarig jubileum op de club. Ik kreeg van zoveel kanten waardering en leuke reacties. Vanuit de club zelf, maar ook van collega’s en zelfs van de burgemeester. Ik ben natuurlijk niet meer de jongste en om dan nog zo’n prijs te winnen, daar ben ik heel trots op.” Voor alle tennisleraren is de coronacrisis een moeilijke periode, weet Van der Marel. Des te meer reden om ze op deze manier te waarderen. “Deze prijs is een echte boost, weet ik uit ervaring, dus heel belangrijk dat hij weer uitgereikt wordt. Het voelt echt als een kroon op je werk.”

Kandidaten nomineren

Nomineren is eenvoudig. Klik hier op de link van de Vereniging & Leraar van het Jaar of de Vrijwilliger van het Jaar, vul de gegevens in en leg in een korte video uit waarom jouw kandidaat de prijs moet winnen. Enkele dagen voor aanvang van de KNLTB Digitale Congresweek, maakt de KNLTB per categorie de genomineerden bekend.