gravel schaduw service

Donderdag 4 februari: Webinar 'Activeren van nieuwe leden'

Het gaat goed met tennis en daar mogen we trots op zijn. In 2020 hebben veel verenigingen nieuwe leden verwelkomd. Naast de gebruikelijke instroom verwelkomden we ook veel voetballers en hockeyers. Tennis en padel blijken namelijk bij uitstek een sport waarmee je veilig in coronatijd kan werken aan je gezondheid.

Nu de eerste vaccinaties zijn gezet, kunnen we ook voorzichtig vooruitkijken naar het nieuwe seizoen. Denk daarom nu al na over hoe je er als vereniging ervoor zorgt dat je nieuwe leden regelmatig op de vereniging zijn. 

Welkom op de club

Het is voor nieuwe leden altijd even spannend; het eerste bezoek aan de vereniging. Sommige kennen nog weinig mensen en hebben nog geen maatjes. Hoe zorg je er als vereniging voor dat ze zich meteen thuis voelen?

En weet je als vereniging waarom nieuwe leden lid zijn geworden? Zoeken ze vooral de sociale contacten en gezelligheid? Is het de allereerste keer op een tennisbaan of hebben ze al eerder gespeeld en willen ze vooral wedstrijden spelen? Of is het voor hen vooral belangrijk dat ze werken aan hun gezondheid, fit blijven en dan op een gezellige manier?

Welke activiteiten voldoen aan welke wensen? Hoe organiseer ik snel en laagdrempelig activiteiten die aansluiten bij behoeften van mijn leden? Hoe kan ik clubladders nieuw leven inblazen en ga ik om met veranderende behoeften van toernooispelers?

Het antwoord op al deze vragen krijg je tijdens het gratis webinar ‘Activatie van nieuwe leden’ die op donderdagavond 4 februari om 19:30 uur door de KNLTB georganiseerd wordt.

Praktische informatie 

Het interactieve webinar start donderdagavond 4 februari om 19:30 uur en duurt ongeveer 40 - 45 minuten. Tijdens en na afloop van het webinar is er ruimte om in de chat vragen te stellen. Van 19.30 uur - 20.30 uur zit er een team klaar om deze vragen te beantwoorden. 

Het webinar is toegankelijk voor functionarissen van tennisverenigingen. Iedereen die zich heeft ingeschreven, ontvangt op donderdagochtend 4 februari de link naar het webinar. 
N.B. In sommige gevallen kan die e-mail in de ongewenste e-mail/spam terecht komen. 

Inschrijven 

De webinar heeft 4 februari plaatsgevonden, hierdoor is het niet meer mogelijk om je in te schrijven.