Whatsapp Image 2020 06 23 At 17.40.21

LTC Strandvliet 500ste vereniging die deelneemt aan Zomer Challenge!

Een tijdelijk lidmaatschap bij een tennis- en/of padelvereniging in de zomermaanden, als veel andere sporten in de zomerstop zitten. Dat is in het kort de Zomer Challenge. Het blijkt een uitstekende manier om mensen kennis te laten maken met tennis en in deze coronatijd, nu veel sporten nog veel langer stilliggen dan gebruikelijk, is het een ongekend succes! En verenigingen kunnen zich nog steeds aanmelden. LTC Strandvliet was onlangs de 500ste vereniging die zich inschreef voor de Zomer Challenge en dat liet de KNLTB niet ongemerkt voorbij gaan. Dinsdag werd er op een zonovergoten park een glaasje op gedronken.

Voorzitter Duncan Waardenburg werd kort voor het bezoek van KNLTB-Accountmanager Arie-Martijn Schenk op dinsdag, op de hoogte gebracht van het feit dat Strandvliet de 500ste deelnemer aan de Zomer Challenge was in 2020. “Heel erg leuk natuurlijk!”, reageerde Waardenburg, na de bloemen in ontvangst te hebben genomen. “Leuk dat er op deze manier aandacht aan wordt besteed en bovendien een heel gezellig moment.”

‘Aanwas bij seizoensstart misgelopen’
Het was de eerste keer dat Strandvliet zich aanmeldde voor de Zomer Challenge. Wat Waardenburg betreft was het tijd om die stap te zetten, want in Amsterdam Zuid-Oost liggen grote kansen op het gebied van ledenwerving. Maar de keuze voor de Zomer Challenge hangt ook zeker samen met de uitzonderlijke situatie waarin de hele maatschappij en dus ook de sport verkeert. “In maart en april, zo aan het begin van het seizoen, zien wij elk jaar wel een toename van het aantal leden. Die aanwas liepen we mis door de maatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Mede daarom was de Zomer Challenge nu heel interessant.”

Tennis ontdekken
Bovendien is Amsterdam Zuid-Oost bij uitstek een plek waar mensen de tennissport en LTC Strandvliet, vrijwel letterlijk gelegen in de schaduw van de Johan Cruijff Arena, nog moeten leren kennen. “Vooral voetbal is hier heel populair, veel mensen doen in de zomer weinig aan sport, ze hebben tennis nog niet ontdekt. En dit gebied is volop in ontwikkeling. Er komen veel nieuwe bewoners bij, met name in de leeftijd 18 – 40 jaar, heel interessant voor ons.” Feitelijk loopt het tijdelijke lidmaatschap bij Strandvliet door tot iets na de zomer, deelnemers aan de Zomer Challenge zijn lid voor de drie of vier maanden.  “Vanaf komend weekend gaan wij actief werven, gaan wij ook de wijken in. Een bestuurslid van ons gaat zich nadrukkelijk bezighouden met de begeleiding van de deelnemers. Uiteindelijk hopen we hier toch zeker rond de dertig nieuwe leden aan over te houden.”

Populair in het hele land
Het succes van de Zomer Challenge, waarmee je kennis maakt met tennis en/of padel door onder andere de mogelijkheid om onbeperkt vrij te spelen en deel te nemen aan een aantal clinics of lessen van een leraar, blijkt in heel Nederland. Het Eindhovens Dagblad wijdde onlangs nog een artikel aan het succes van het principe bij Brabantse tennisverenigingen en in de tweede editie van het Centre Court E-zine dat onlangs verscheen, vertelde het Drentse TV Sleen over de populariteit van de Zomer Challenge op hun vereniging. Hun bescheiden ledenaantal van 117 groeide, in ieder geval voor de zomermaanden, met maar liefst 30 procent. In Sleen meldden zich 37 deelnemers voor de Zomer Challenge.

Meld je aan!
Bij de 521 verenigingen die zich tot nu toe hebben aangemeld voor de Zomer Challenge, gaan in totaal maar liefst 11000 deelnemers de baan op. En dat de Zomer Challenge het beoogde effect heeft op het gebied van ledenwerving, bleek vorige jaar wel, toen 29 procent van de deelnemers uiteindelijk volledig lid werd bij een vereniging. Wil je met jouw vereniging ook de unieke kans grijpen om deze zomer grote stappen te zetten op het gebied van ledenwerving? Meld je aan voor de Zomer Challenge.