Typen laptop Computer

Let op, tegemoetkoming TOGS-regeling nog t/m 26 juni aan te vragen!

Sinds 27 maart van dit jaar kunnen ondernemers die schade lijden of hebben geleden als gevolg van de coronacrisis, een éénmalige gift van €4.000,- netto vanuit de overheid aanvragen. Ook tennis- en padelverenigingen en zelfstandige tennis- en padelleraren en tennisscholen kunnen hiervoor in aanmerking komen. Deze Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) heeft inmiddels een opvolger gekregen in de vorm van de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL), maar staat nog open tot en met 26 juni 17:00 uur. Heb jij er dus nog geen gebruik van gemaakt, doe dan snel de aanvraag!

Om in aanmerking te komen voor de TOGS-regeling, moet je wel aan enkele voorwaarden voldoen. De regeling daadwerkelijk aanvragen doe je hier. De aanvraag sluit aanstaande vrijdag om 17:00 uur en kan alleen online worden gedaan.

De TOGS-regeling heeft overigens geen invloed op mogelijkheden om gebruik te maken van de TOZO-regeling (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers) en de regeling Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Behoud van Werkgelegenheid (NOW). Laatstgenoemde biedt eventueel opties als je als vereniging of tennisschool mensen op de loonlijst hebt staan. De eerste NOW-aanvraag is inmiddels gesloten, maar krijgt begin juli een opvolger in de vorm van de NOW 2.0.