Senioren dagtoernooi

Centre Court E-zine #2, de volgende stap: clubhuizen open en wedstrijden spelen

Het tweede Centre Court E-zine in deze bijzondere periode is beschikbaar! Nu het terugdringen van het coronavirus vooralsnog naar wens verloopt en er op de Nederlandse tennis- en padelbanen weer volop wordt gespeeld, is het tijd om vooruit te kijken. Verenigingen hebben nog steeds een grote verantwoordelijkheid om alles veilig en volgens de richtlijnen aan te pakken en officiële competities en toernooien zijn nog geen optie, maar wat kun je je leden binnen de mogelijkheden bieden om er toch een geweldige sportzomer van te maken? En hoe ga te je te werk als vanaf 1 juli clubhuis en terras weer open mogen? Antwoorden en inspiratie te over in dit E-zine!

Verenigingstennis zoals wij dat kennen is natuurlijk pas compleet als ook het clubhuis en terras weer open zijn. Vanaf 1 juli kan dat weer, maar natuurlijk onder andere met inachtneming van de anderhalve meter afstand en een maximum van dertig gasten tegelijk in het clubhuis. Hoe kun je dat praktisch goed en werkbaar regelen? Op Tennispark De Delftse Hout zijn ze er al zo ongeveer klaar voor. Parkbeheerder Onno Posthumus legt in dit E-zine uit hoe hij het heeft aangepakt en hoe hij bijvoorbeeld een plan maakte dat straks door de gemeente moet worden beoordeeld.

Verder is het na de fase van opening van de verenigingen en het weer opstarten van tennislessen en vrij spelen, nu tijd om je leden weer zo veel mogelijk te activeren. Dat officiële competities en toernooien nog niet tot de mogelijkheden behoren, wil natuurlijk niet zeggen dat je op de verenigingen geen leuke en uitdagende wedstrijden kunt spelen. Denk bijvoorbeeld aan een laddercompetitie of een interne competitie in poules met behulp van de Scala-app. Bij TV Roosendaal, ALTA in Amersfoort en De Meer Tennis in Amsterdam worden alweer volop wedstrijden gespeeld. Ze geven in een inkijkje in hoe dat bij hen gaat.

En wat te denken van ledenwerving? Nu in andere sporten de sportloze periode veel langer is geworden dan de gebruikelijke zomerstop en er op tennisverenigingen volop wordt gespeeld, liggen er ook kansen om potentiële nieuwe leden kennis te laten maken met tennis en padel. TV Sleen in Drenthe bewees al dat het kan. Met de Zomer Challenge wierf de vereniging in coronatijd een aanzienlijk aantal nieuwe leden.

Dus laat je weer inspireren en informeren en maak er een mooie sportzomer van!