Maak Gebruik Van De Maatregelen 900X600

Samen komen we door de coronacrisis; maak gebruik van de regelingen

De Corona-crisis heeft een grote impact op onze maatschappij, zoals iedereen momenteel aan den lijve ondervindt. Onze gezondheid is nu prioriteit nummer één en met het naleven van de nu geldende richtlijnen, leveren wij daar allemaal een bijdrage aan. Ook de economische gevolgen zijn onmiskenbaar, zowel in het Nederlandse tennis als padel. De KNLTB zet zich in om, in overleg met verenigingen, andere sportbonden, gemeenten en NOC*NSF zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse sport. We spannen ons in om overheidsregelingen en compensaties toegankelijk te maken en daardoor de lasten voor verenigingen te verlichten. Als bond doet we alles om verenigingen, leraren en alle andere betrokkenen zo goed mogelijk door deze crisis te loodsen. Samen komen wij erdoor.

Met NOC*NSF hebben we de afgelopen weken veel contact gehad en ons samen hard gemaakt om er voor te zorgen dat de verschillende regelingen ook voor onze sport, verenigingen en leraren van toepassing zijn. Dat is gelukt. We informeren verenigingen en leraren voortdurend over de mogelijke financiële regelingen en helpen waar nodig om de financiële gevolgen van deze crisis voor de tennissport op te vangen. De KNLTB zal ook verschillende interne kostenbesparingen gaan doorvoeren. Daarnaast kijken we welke aanvullende maatregelen naast alle overheidsregelingen nodig en mogelijk zijn waarmee we eventueel tegemoet kunnen komen aan verenigingen.

Deze week heeft premier Rutte de ‘anderhalvemetersamenleving’ geïntroduceerd. De KNLTB is actief betrokken bij discussies met NOC en VWS om te bekijken in hoeverre we onze sport hierop aangepast kunnen inrichten. Welke scenario’s zijn er en onder welke voorwaarden kunnen we vrij tennissen en lessen zodra de situatie het toe laat. Want tennis is bij uitstek een sport is die je op veilige afstand van elkaar kan uitoefenen.

Maak gebruik van noodregelingen

De overheid heeft in korte tijd de nodige regelingen in het leven geroepen om steun te bieden daar waar die het hardst nodig is. Zo komen verenigingen net als ondernemers in aanmerking voor de TOGS-regeling, een eenmalige tegemoetkoming van €4.000,- voor bedrijven en verenigingen die door de gevolgen van het Corona-virus niet meer in staat zijn hun vaste lasten te betalen. En omdat door sluiting van sportaccommodaties ook sportkantines en leraren hard geraakt worden, kunnen ook zij gebruikmaken van deze regeling.

Verder kunnen verenigingen steun aanvragen voor het uitbetalen van salarissen. Verenigingen zijn verplicht om het salaris van mensen op de loonlijst, zoals tennisleraren, door te betalen in deze periode, maar kunnen wel een beroep doen op de NOW-regeling (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Behoud van Werkgelegenheid). Kunnen werknemers als gevolg van het virus niet of nauwelijks hun werk doen, dan neemt de overheid met deze regeling tot aan 90 procent van de totale loonsom over.

ZZP-ers die geraakt worden in hun inkomsten door het Corona-virus, waaronder veel tennisleraren, kunnen zich bovendien wenden tot de zogenoemde TOZO-regeling: Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers. Hiermee maak je aanspraak op inkomensondersteuning en bedrijfskrediet en heb je meer mogelijkheden om je onderneming ook na deze crisis voort te zetten.

Hulp nodig? Neemt contact op!

De KNLTB roept clubs op om zoveel mogelijk gebruik te maken van deze regelingen! Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Hier op Centrecourt.nl staan de verschillende regelingen naar aanleiding van het Corona-virus nog eens overzichtelijk opgesomd en uitgelegd.

En de bond helpt waar mogelijk. Heb je vragen over jouw kansen op ondersteuning of kom je niet helemaal uit een aanvraag? Of heb je andere vragen? We hebben de antwoorden op de meestgestelde vragen op een rijtje gezet, kijk hiervoor in de FAQ. En een handige checklist brengt alle aandachtspunten in kaart en helpt je op weg.

Of neem contact op met de Accountmanager in jouw regio. Ook die staat klaar om je te helpen in deze onzekere tijd.