Financieel rekenmachine berekenen documenten

Tweede periode TVL half november open, sport-specifiek steunpakket verlengd

Sport- en dus ook tennis- en padelverenigingen komen in aanmerking voor de TVL-regeling, Tegemoetkoming Vaste Lasten. Voor die regeling gaat medio november de aanvraag voor de periode tot en met 31 december open. Vorige week dinsdag maakte de overheid ook bekend het derde pakket aan steunmaatregelen naar aanleiding van geleden financiƫle schade door het coronavirus, op enkele vlakken uit te breiden. De sport kan rekenen op een totaalbedrag van 60 miljoen euro, voor de periode 1 oktober tot en met 31 december.

TVL

Het tweede deel van de TVL-regeling, voor de periode 1 oktober tot en met 31 december, is beschikbaar voor organisaties die in de bewuste periode minimaals 30 procent omzetverlies leden. Na de tweede periode volgen nog zeker twee nieuwe termijnen, van 1 januari 2021 tot en met 31 maart en van 1 april tot en met 30 juni. Het minimale omzetverlies om in aanmerking te komen, gaat in die periodes stapsgewijs omhoog. Op de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over de TVL-regeling.

Sport-specifieke steun

De 60 miljoen euro aan sport-specifieke steun volgt op het eerste steunpakket voor de sport van 110 miljoen euro, voornamelijk bestemd voor de TVS-regeling (tegemoetkoming verhuurders sportaccommodaties COVID-19) en de TASO-regeling (tegemoetkoming amateur-sportorganisaties COVID-19). Details over besteding van de nu beschikbare 60 miljoen, worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.