TV In Den Boogard

TV In den Boogaerd steekt zorgmedewerkers hart onder de riem met gratis aanbod

Om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken startte TV In den Boogaerd deze zomer een actie waarbij zorgpersoneel vijf keer gratis mocht tennissen op het sportpark in Hoofddorp. Een kleine dertig mensen deed mee aan ‘IdB zorgt voor de zorg’.

TV In den Boogaerd is een maatschappelijk betrokken club waar iedereen welkom is. Daarom paste de actie goed bij de vereniging, zegt voorzitter Jeroen Kleinhout. “Ons sportpark is maar een paar honderd meter van het Spaarne Gasthuis gelegen. En een aantal van onze leden is werkzaam in de zorg. Dus toen de tennisclubs weer open mochten in het voorjaar, wilden we iets terug doen voor de mensen in de zorg die zo hard gewerkt hebben. Daar ontstond ‘IdB zorgt voor de zorg’ uit. De actie tekent onze betrokkenheid als club en daarnaast is het een manier om mensen kennis te laten maken met de tennissport en TV In den Boogaerd.”

Ontspannen en bewegen

Het principe van de actie is simpel; iedereen die werkzaam is in de zorg kon tijdens een soort open dagen vijf keer gratis komen tennissen bij TV In den Boogaerd. Via de personeelsvereniging van het Spaarne Gasthuis is het aanbod onder de aandacht van het ziekenhuispersoneel gebracht. De zorgmedewerkers mochten zelf een tennispartner mee nemen, of er werd een tennismaatje binnen de club gezocht. “Ook hier snijdt het mes aan twee kanten. Enerzijds kan het zorgpersoneel op de tennisbaan even ontspannen en bewegen. Anderzijds hebben wij vaker overdag mensen op ons sportpark vanwege de wisselende diensten in de zorg”, zegt Kleinhout.

In totaal hebben zich tussen de 25 en dertig mensen aangemeld voor de actie. Van deze groep zijn er vijftien personen zelfs lid geworden via de Zomer Challenge. “Via ‘IdB zorgt voor de zorg’ konden geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennismaken met de sport. Wanneer zij wilden blijven tennissen kon dat bij ons. Wie lid werd, kreeg bovendien vijf tennislessen gratis.”

Iets terug doen

Kleinhout kijkt met een goed gevoel terug. “We gaan het nog evalueren, maar als het aan mij ligt organiseren we ‘IdB zorgt voor de zorg’ volgend jaar weer. Er zijn veel mensen mee bereikt, de baanbezetting is meer verspreid en we tonen onze maatschappelijke betrokkenheid. Dat is voor ons ook belangrijk, want we zijn een club waar iedereen welkom is. Gedurende het hele jaar organiseren we activiteiten voor diverse doelgroepen. Onze club is ook echt nog een vereniging, die vrijwel volledig draait op vrijwilligers. De saamhorigheid is groot. Dat merkten we ook bij de actie voor het zorgpersoneel. Deze mensen hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt, en doen dat nog steeds. Als wij dan op deze manier iets terug kunnen doen, is dat hartstikke mooi.”