Sportactiecc2020v2

Werf leden met een open dag en de sportactie!

Ook dit jaar gaat tijdens de Nationale Sportweek, van 18 tot en met 27 september, de sportactie weer van start. Klanten van Albert Heijn kunnen vanaf 14 september digitale sportzegels sparen om gratis deel te nemen aan sportactiviteiten bij sportverenigingen. Het kan dus een ideaal middel zijn om mensen de tennis- en padelsport en jouw verenging te laten ontdekken. Verenigingen kunnen sinds 10 augustus aanbod voor de sportactie aanmaken. En pak je het slim aan, dan organiseer je kort voor de sportactie een open dag!

Met de sportactie, deze keer onder het motto ‘Proef de sport’, kan iedereen eenvoudig meerdere sporten uitproberen. Het enige wat je als vereniging moet doen is een aanbod bedenken en vervolgens aanmaken. Ga naar Clubbase.sport.nl/sportactie, meld je vereniging aan op Clubbase en kies voor deelname aan de sportactie. Had je al een Clubprofiel? Dan is jouw profiel automatisch omgezet naar Clubbase en hoef je alleen aan te geven dat je aan de sportactie mee wilt doen. Vervolgens kun je jouw sportaanbod voor de sportactie klaarzetten. En maak ook zeker gebruik van de beschikbare promotietoolkit om je eigen promotiematerialen te maken.

Open dag

Denk goed na over hoe je gebruikmaakt van de sportactie. Het kan bijvoorbeeld lonen om kort voor de actie een open dag te organiseren. Plan de open dag voorafgaand aan de sportactie en wijs bezoekers van de open dag op de sportactie en de mogelijkheid om gratis op jouw vereniging te komen tennissen of padellen. Het is hét recept om zo veel mogelijk nieuwe leden te verwelkomen op jouw tennispark! Voor de sportactie kun je verschillende activiteiten bedenken. Organiseer bijvoorbeeld een toernooi speciaal voor deelnemers aan de sportactie of tennis- of padelclinic. En voor aanbod voor de jeugd kun je natuurlijk uitstekend gebruikmaken van het Menzis Tenniskids@school-programma.

Je vindt hier precies hoe je de organisatie en de promotie van een open dag kunt aanpakken. Vergeet zeker niet je open dag aan te melden voor vermelding op opendagen.tennis.nl (ook voor padel) via het online formulier. Zo kan iedereen die in jouw regio kennis wil maken met tennis en/of padel, de open dag terugvinden op de interactieve kaart.

Wil je nog eens rustig teruglezen hoe de sportactie werkt en wat het jouw club kan bieden? Kijk dan op Clubbase.sport.nl/sportactie.