Fototwello2

OldStars tennis landt goed in Twello: “Ik heb nou toch wat leuks”

Tennisvereniging De Schaeck in Twello heeft sinds twee jaar de beschikking over een prachtig nieuw tennispark en koerst inmiddels aan op 500 leden. De club bestaat in 2020 vijftig jaar en kende begin dit jaar een geslaagde jubileumreceptie. Kortom, alle ingrediënten waren dan ook aanwezig om te starten met OldStars tennis. En zo geschiedde. Iedere vrijdagochtend komen zo’n tien tot twaalf ouderen bij elkaar voor het sociale aspect, het bewegen en vooral voor de gezelligheid.

Stefan Kok is bestuurslid en gaf aan zich wel hard te willen maken voor OldStars tennis bij De Schaeck. “Ik kwam in gesprek met tennistrainer Pieter Moors, die nu bij ons de OldStars training geeft. Hij vroeg of het niet wat voor ons was. Vervolgens heb ik in het bestuur gezegd van ‘ik heb nou toch iets leuks.’ We hebben daarna het nodige contact gehad met het Ouderenfonds dat ons in de persoon van Johan Annema heel goed ondersteund heeft. Als er wat was, dan konden we altijd bellen.”

“We zijn in januari gestart. Je zou denken dat het logischer was om in het voorjaar te beginnen, maar we zeiden van ‘laten we het gewoon doen’. Het was de eerste paar keer werkelijk prachtig weer, de groep was meteen tien tot twaalf man sterk en met Pieter als trainer liep het ook direct goed. De kwaliteit van een speciaal opgeleide trainer is wel een belangrijke succesfactor voor OldStars tennis.”

Doorgebroken

Toch staat Pieter er de vierde vrijdag dat er weer getennist wordt na de coronacrisis, niet alleen voor. Op de baan heeft hij ondersteuning van Huug van Wingerden, die naar eigen zeggen met veel plezier de deelnemers begeleidt. Hij is 70 jaar, valt in de doelgroep, maar is nog zo fit en vitaal dat hij competitie tennist bij de veteranen en zelfs deelnemer was aan het wereldkampioenschap. In de mix en de dubbel is hij ook nog eens Nederland kampioen. In de singles behoort de Twellonaar bij de beste vier. “Toen ik 35 jaar geleden hier kwam wonen, ben ik gaan tennissen. Daarvoor hockeyde ik altijd. Op mijn zestigste ben ik doorgebroken als tennisser.”

Verder maakt De Schaeck voor het OldStars tennis graag gebruik van de diensten van Elsenoor Woutersen (73). “Ik ben veertig jaar lid en plaatselijk bestuurslid van het Rode Kruis. Daardoor ken ik heel veel mensen. Mijn taak is om ze te enthousiasmeren voor OldStars tennis. Het sociale aspect spreekt mij erg aan en daarom vind ik het ook zo leuk om te doen. Want door OldStars tennis heb je contact met elkaar, drink je gezellig koffie en beweeg je. Hoe mooi is dat?”

Kok is tevreden hoe OldStars tennis inmiddels is ingebed in de vereniging. “We zijn niet bezig met een streefgetal en iedereen is van harte welkom. Ook moeten wij nadenken hoe we het betaalbaar kunnen houden. Nu krijgen we dankzij het Ouderenfonds nog een hele mooie subsidie. Onze deelnemers hoeven in eerste instantie geen lid te zijn van De Schaeck en betalen 3 euro per keer. We zijn nog aan het kijken hoe we een passende vorm van een lidmaatschap kunnen bedenken. Dat de deelnemende ouderen onderdeel worden van onze vereniging, heeft echt onze voorkeur.”