KNLTB Vlag wapperen wind

Indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie bekend!

"

Het is aftellen totdat de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Tenniskids competitie van start gaan. Zondag 1 maart is de indeling gepubliceerd. Dit jaar doen ruim 31000 teams van 1600 verenigingen mee aan de grootste tenniscompetitie van Europa. De indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie is te bekijken op MijnKNLTB of in de KNLTB ClubApp.

"

Informeer de spelers van jouw vereniging

Natuurlijk wil je als Verenigingscompetitieleider (VCL) ook alle competitiespelers van jouw vereniging op de hoogte brengen van de indeling. Het is voor hen één van de hoogtepunten van het tennisseizoen! Spelers kunnen ook vanaf vandaag de indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie bekijken op MijnKNLTB of in de KNLTB ClubApp.

Koppel de spelers van jouw vereniging aan de teams

Sinds vorig jaar is het mogelijk om op MijnKNLTB de competitiespelers van jouw vereniging te koppelen aan de gepubliceerde teams. Met deze functie heb je als VCL de mogelijkheid om voor de start én tijdens de competitie eenvoudig op één plek alle spelers en teams te beheren. Daarnaast heeft het koppelen van de spelers ook veel voordelen voor aanvoerders en spelers.

  • Als een speler gekoppeld is aan een team wordt de indeling van dat team automatisch zichtbaar op de homepage van een speler wanneer hij/zij is ingelogd op MijnKNLTB. Hierdoor heeft de speler nóg eenvoudiger toegang tot de competitie-indeling. Klik hier voor een voorbeeld van de homepage.
  • Als op de eerste speeldag de spelers al zichtbaar zijn op MijnKNLTB, hoeft de aanvoerder niet één voor één alle spelers handmatig op te zoeken. Dit zorgt ervoor dat het invullen van de uitslagen veel makkelijker is. Daarnaast zorgt het ook voor een minder grote belasting op de website.

Nieuw: Importeer spelers uit de ploegopgave
Afgelopen jaar kregen we van veel VCL's terug dat het koppelen van spelers dubbel werk is, omdat van veel teams de spelers al bij de inschrijving in januari zijn doorgegeven. Vanaf dit jaar hebben we het daarom mogelijk gemaakt om per team met één druk op de knop spelers te importeren die je tijdens de ploegopgave hebt ingeschreven. Handig, want dit scheelt je veel extra werk!

Let op: het kan zijn dat tijdens het importeren nog spelers toegevoegd of verwijderd moeten worden bij de ploegopgave, bijvoorbeeld omdat de ploegopgave bij inschrijving niet is gedaan of incompleet was. Daarnaast kan het door automatische hernummering van teams voorkomen dat bij het importeren spelers aan een hoger of lager team zijn gekoppeld dan het oorspronkelijk opgegeven team. Dit kun je (desgewenst) zelf herstellen door spelers te verwijderen of toe te voegen. Zodra een speler is gekoppeld aan een team wordt dat zichtbaar voor alle spelers en verenigingen.

Uitnodigen van teams

Als Verenigingscompetitieleider ben je verplicht om uiterlijk 8 dagen vóór de betreffende speeldag de bezoekende teams een uitnodiging te sturen via MijnKNLTB. Volg hiervoor het stappenplan uitnodigen teams. Tijdens het uitnodigen kun je een aanvoerder delegeren om uitslagen in te voeren. De gegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

Dispensatie aanvragen

Dispensaties twee keer spelen in één week (voor één vereniging) kunnen aangevraagd worden via MijnKNLTB (onder ''Dispensaties”). Vanwege de versoepelde invallersregeling zal het voor veel spelers niet meer nodig zijn om dispensatie aan te vragen. Tijdens het invoeren van een dispensatie rekent het systeem op basis van de gemiddelden in de klassenvolgorde automatisch het verschil tussen beide teams voor je uit. Alleen als de gemiddelden meer dan 2 punten verschillen is het mogelijk om dispensatie aan te vragen. De klassenvolgorde is tevens terug te vinden in het wedstrijdbulletin, dat medio maart wordt gepubliceerd. Gebruik voor het aanvragen van deze dispensatie dit stappenplan.

Dispensatie voor het spelen voor twee verenigingen kan via een online formulier aangevraagd worden. Klik hier voor het formulier.

Alle aanvragen voor dispensatie dienen uiterlijk 22 maart 2020 te worden ingediend. Lees voor het aanvragen eerst de dispensatievoorwaarden goed door. Voorafgaand aan de start van de Voorjaarscompetitie sturen wij het overzicht met dispensaties ter controle en accordering naar alle VCL’s.

Wijzigingen in het wedstrijdprogramma

Door toevoegingen of terugtrekkingen van teams is het mogelijk dat er de komende weken nog wijzigingen worden doorgevoerd in het wedstrijdprogramma. Alle wijzigingen vanaf maandag 16 maart worden per mail aan de Verenigingscompetitieleider doorgegeven. Wijzigingen die voor deze datum plaatsvinden worden niet gecommuniceerd. Controleer daarom tijdig in MijnKNLTB (via uitnodigen) of er nog uitnodigingen ontbreken of teams zijn toegevoegd.

Wedstrijdformulieren

Vanaf dit jaar worden er geen papieren wedstrijdformulieren meer verstuurd naar VCL's. De reden hiervoor is de introductie van een digitale ploeguitwisseling via MijnKNLTB. Uitgebreide informatie hierover verschijnt medio maart op deze website.