Joshua - Ervaren tennisser (1)

Toernooien voor de zomer van 2020, vraag ze nu aan!

De winter is pas net begonnen, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen voorbereidingen voor het nieuwe tennisseizoen worden getroffen. Vanaf vandaag kan je toernooien aanvragen voor de zomer 2020. 

Wedstrijden spelen daagt uit, draagt bij aan het spelplezier en het zorgt ervoor dat leden over het algemeen langer lid blijven. Bovendien zorgen toernooien voor veel drukte en gezelligheid op de club!

Dus wil je volgend jaar in de periode van begin april tot begin oktober 2020, een open toernooi, NRT of KNLTB Junioren Toernooi organiseren? Doe dan nu de aanvraag!

Meer dan 80% van de leden is recreant met speelsterkte 8&9. Daarnaast stopt een derde van de nieuwe leden binnen twee jaar met tennis. Het is daarom van belang dat er ook voor deze leden een laagdrempelig en aantrekkelijk wedstrijdaanbod is op de verenigingen. Zodat ook zij allemaal blijven tennissen!

Zorg voor een aantrekkelijk wedstrijdaanbod voor alle spelers van jouw vereniging

Joshua is verenigingstoernooileider en plant voor volgend jaar alvast een aantal dag- en weekendtoernooien in speciaal voor de recreatieve startende tennisser. Deze nieuwe toernooivormen zijn laagdrempelig en makkelijk in te plannen in de agenda. Doordat er meerdere wedstrijden worden gespeeld kunnen ze ook kennis maken met het spelen van wedstrijden. Immers tennis is leuker als je wedstrijden speelt.

Stimuleren van aanvraag nieuwe toernooivormen

De wensen van toernooispelers zijn door de jaren heen veranderd, zo bleek uit onderzoek. Mensen hebben over het algemeen behoefte aan kortere toernooien die beter planbaar zijn en aan toernooien waarin ze gegarandeerd meer dan één wedstrijd kunnen spelen. Deze inzichten hebben geleid tot vier nieuwe toernooivormen: een dagtoernooi, een weekendtoernooi, een starterstoernooi en een teamtoernooi.

De KNLTB omarmt de nieuwe toernooivormen en wil de aanvraag ervan graag stimuleren. Daarom betaal je geen toernooiafdracht als je een dag-, team-, starters- of weekendtoernooi organiseert.

Goed nieuws! Het is vanaf nu ook mogelijk om een open dagtoernooi aan te vragen via MijnKNLTB. Om verenigingen te stimuleren een dagtoernooi te organiseren, is het gedurende het hele jaar mogelijk om gratis een open dagtoernooi aan te vragen.

Een toernooi aanvragen

De aanvraagperiode staat open tot en met zondag 15 december 2019. Een toernooi voor de zomer van 2020 kan je aanvragen via MijnKNLTB. Aanvragen die voor de deadline binnen zijn, worden als eerste in behandeling genomen. Hierbij houdt de KNLTB rekening met de geografische spreiding in het aanbod voor spelers. Heb je tijd en ruimte om in meerdere weekenden een toernooi te organiseren? Dan wordt dat zeer gewaardeerd! Hulp nodig met het zoeken van een plek op de kalender? Mail naar: wedstrijdtennis@knltb.nl voor open (junioren en/of senioren) toernooien en naar: juniorentour@knltb.nl voor de KNLTB Junioren Tour.

Handleidingen

Voor de aanvraag van de verschillende toernooivormen raden we je aan gebruik te maken van de handleidingen.