Kleine vereniging in stad

Vereniging van het Jaar: nomineren kan nog tot en met zondag!

Ben jij lid van de beste en leukste tennisvereniging van het land? Dan kun je jouw club nu nomineren voor de KNLTB Jaarprijs Vereniging van het Jaar! En wie weet wordt jouw vereniging op het KNLTB Jaarcongres wel in het zonnetje gezet en wint het deze mooie titel.

Beoordeling

Het is een jaarlijks fenomeen. Tijdens het KNLTB Jaarcongres worden ook de KNLTB Jaarprijzen uitgereikt. Dit keer zal dat op 23 november in Nieuwegein zijn. Een jury, bestaande uit Algemeen Directeur Erik Poel, Bondsbestuursleden Roger Davids en Marchien van Doorn en Manager Verenigingsondersteuning Benoit Gilissen, beoordeelt de inzendingen en bepaalt de drie kanshebbers voor deze prestigieuze prijzen. 

De vereniging van het jaar wordt gekozen aan de hand van een aantal criteria. Hierbij valt te denken aan organisatie, cultuur, accommodatie, samenwerking tussen bestuur en tennisleraren en de betrokkenheid van de jeugd. De winnaar ontvangt onder andere een clinic van Jacco Eltingh.

Winnaar 2018

In 2018 mocht T.C. de Mors de prijs in ontvangst nemen. De jury was vooral onder de indruk van de groei van het jeugdledenbestand. Dat bestand groeide in slechts vijf jaar van nul naar tachtig leden.

De vakjury roemde De Mors ook om de grote binding tussen de leden en de vereniging, waardoor de club erin slaagt veel initiatieven ook werkelijk succesvol te maken. Bovendien erkent de club haar rol in de regio. “De Overijsselse vereniging vervult een belangrijke rol in haar omgeving. De blik is naar buiten gericht en de club staat open voor samenwerking. Niet alleen met tennisverenigingen, maar ook met andere sporten zoals skeeleren, mountainbiken, jeu de boules en padel”, aldus de jury.

Nomineren

Dus, doet jouw vereniging het goed op de eerder genoemde criteria? Nomineer dan jouw Vereniging van het Jaar. Uiteraard kun je dit jaar ook weer een Vrijwilliger van het Jaar en een Toernooi van het Jaar nomineren.