NTC Amstelveen vooraanzicht

Het nieuwe Centre Court Magazine is er!

Het duurt nog een kleine maand voordat het KNLTB Jaarcongres weer op het programma staat, maar Centre Court Magazine blikt vast vooruit. In de derde en laatste editie van dit jaar komen toptrainer Tjerk Bogtstra en zeer ervaren verenigingstrainer Rinus van Leeuwen aan het woord. Op het Jaarcongres gaan ze samen in gesprek over de essentiële rol van de tennisleraar in het Nederlandse tennis en in Centre Court Magazine geven ze vast een voorproefje. Ook de nieuwe campagne ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’, de kansen voor tennisverenigingen bij de lokale sportakkoorden en het succes van Tennis Alles-in-1 komen uitgebreid aan bod.

Bogtstra en Van Leeuwen, die tevens de cover sieren van deze Centre Court Magazine, zijn het roerend eens. Passie is dé drijfveer in hun werk en maakt dat zij hun vak al zo lang elke dag met plezier uitoefenen. Het is de kunst die passie, dat plezier, over te brengen op tennissers. Sterker nog, op de verenigingen is dat vooral waar het om draait. Dat vraagt degelijke trainingen, maar ook dagelijkse inzet om elke leeftijdscategorie de juiste oefenstof te bieden, uit te dagen, te motiveren, zodat leden graag blijven tennissen. “Ik ben elke dag met de vereniging bezig”, aldus Van Leeuwen. “Ik word binnenkort 64, maar ik sta nog elke dag op de baan, loop per dag zeker twintig kilometer.”

Nieuwe campagne

In deze editie van het magazine ook aandacht voor de nieuwe KNLTB-campagne ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’. Tennis is een sport voor iedereen en je kunt er zo mee beginnen. Je zet bij wijze van spreken een streep op de muur en je kunt een balletje slaan. Vandaar dat #Tenniskrijt een belangrijk onderdeel is van de campagne. Toppers Robin Haase en Kiki Bertens gingen als kick-off terug naar hun middelbare school om daar zelf een streep op de muur te zetten.

Verenigingen in de maatschappij

In het artikel over het Nationaal Sportakkoord en daaruit voortvloeiende lokale sportakkoorden gaat het vooral over de waarde die tennisverenigingen kunnen hebben voor de maatschappij en de betekenis van de sportakkoorden voor lokale samenwerking. André de Jeu, directeur Vereniging Sport en Gemeenten, clubvoorzitter en voormalig wethouder Marijke van Beukering en Manager Verenigingsondersteuning van de KNLTB Benoit Gilissen gaan met elkaar in gesprek.

Verder blijkt hoe TC Bathmen optimaal de vruchten plukt van Tennis Alles-in-1, vertelt voorzitter Ruud Bos hoe alle leden samen LTV Triaq uit het slop trokken en legt TV De Bocht uit hoe het met succes gezondere opties in het consumptieaanbod van de kantine introduceerde. Ook vertelt Esther Vergeer in een gastcolumn over het vijftienjarig bestaan van haar Foundation en het belang van blijven dromen. Kortom: veel leesplezier!

 Benieuwd naar eerdere edities van Centre Court Magazine? Je vindt ze hier!