Jongen forehand wijzen concentratie

Wil jij meer weten over Tennis Alles-in-1? Kom dan naar de workshop in jouw regio!

Heb je interesse om Tennis Alles-in-1 te gaan implementeren binnen je vereniging en wil je graag sparren met andere verenigingen? Wil je nog wat extra handvaten ontvangen hoe je hiermee aan de slag kunt? Kom dan naar de workshop Tennis-Alles-in-1.

Het behoud van jeugdleden is voor tennisverenigingen één van de grootste uitdagingen. Een derde van de jeugdleden haakt na twee jaar af. Een oplossing is Tennis Alles-in-1, een lidmaatschap waarbij lidmaatschap en deelname aan de competitie onderdeel zijn van één pakket. Het pakket kan waar mogelijk verder worden uitgebreid met trainingen en bijvoorbeeld clubactiviteiten. Kinderen komen zo meer op de club, spelen vaker wedstrijdjes en krijgen meer een band met tennisvriendjes en het verenigingsleven. In de workshop Tennis Alles-in-1 behandelen we alle stappen die je als club en trainer doorloopt om het lidmaatschap succesvol te implementeren. Tevens staan we stil bij de communicatie; hoe krijg je de vereniging enthousiast voor Tennis Alles-in-1? 

Tijdens de workshop behandelen we onder andere de volgende vragen: Wat is jullie visie op jeugdtennis en hoe ‘verkoop’ je dit aan (nieuwe) ouders? Wat zit er in het Alles-in-1 pakket, en waarom wel/niet? Voor welke doelgroep(en) introduceren we het pakket? Op welke termijn kunnen we Alles--in-1 introduceren op de club en welke acties hangen daar aan?

Een andere meerwaarde van deze bijeenkomst is dat je tijdens de workshop direct met andere verenigingen (uit de buurt) kunt sparren hoe zij zaken aanpakken en waarom. Ook jouw accountmanager is aanwezig, zodat je direct een afspraak kunt maken om door te pakken op je eigen club. 

Praktische informatie

Doelgroep: Jeugdcommissie, trainer, bestuurslid
Er is per workshop plaats voor 8 verenigingen met 2 of 3 personen, meld je snel aan vol=vol.
Starttijd workshop: 19:00 uur. Eindtijd: uiterlijk 21:00 uur. 

Op de volgende dagen worden de workshops gegeven:

maandag 16-9 Breda (TV ’t Ei)
dinsdag 17-9 Arnhem (ALTB)
woensdag 18-9 Eindhoven (TPC Espendonk)
donderdag 19-9 Delft (T.V. De Delftse Hout)
maandag 23-9 Utrecht (NDC Den Hommel)
dinsdag 24-9 Alkmaar
woensdag 25-9 Nijverdal (TC Nijverdal)

 
Meld je via dit formulier (verlopen) aan voor de workshop Tennis Alles-in-1. 

Let op: bij deze workshop is het de bedoeling dat je met meerdere mensen (max. 3) van de club naar deze avond komt. Het liefst de trainer, jeugdcommissielid en bestuurslid. 

Wordt de workshop niet in jouw regio gegeven, maar heb je wel interesse om Tennis Alles-in-1 te implementeren binnen je vereniging. Neem dan contact op met de KNLTB accountmanager in jouw regio.

Voor vragen of opmerkingen kan men terecht bij verenigingsondersteuning@knltb.nl.