Competitie damesdubbel

Stel je beschikbaar als KNLTB Toernooicoach!

Wil jij met jouw ervaring en kennis een belangrijke bijdrage leveren aan de organisatie van succesvolle toernooien? Dan ben jij de KNLTB Toernooicoach die wij zoeken!

Het afgelopen jaar is er onder verschillende stakeholdersgroepen uitgebreid onderzoek gedaan naar de rol van de Bondsgedelegeerden. Uit de resultaten van het onderzoek is gebleken dat er behoefte is aan een rol die toekomstbestendig is en meer past bij deze tijd. In plaats van een controlerende en toezichthoudende rol is er behoefte aan een adviserende en ondersteunende rol. Dit heeft er toe geleid dat er een nieuwe vrijwilligersfunctie tot stand is gekomen: de KNLTB Toernooicoach.

Wat ga je precies doen?

Als KNLTB Toernooicoach ben je ambassadeur van de tennissport. Je adviseert en ondersteunt toernooiorganisaties van verenigingen die een door de KNLTB goedgekeurd toernooi organiseren. Je hebt een faciliterende rol waarbij je toernooiorganisaties (op afstand) vanuit jouw kennis en ervaringen uit de praktijk helpt bij het organiseren van een succesvol toernooi. Daarnaast fungeer je als belangrijke schakel tussen de KNLTB en de vereniging, want je bent vraagbaak voor beide partijen. Kortom, de rol van KNLTB Toernooicoach is dynamisch en veelzijdig met uiteindelijk als doel om meer mensen met meer plezier meer te laten tennissen.

De KNLTB Toernooicoach kan op verschillende manieren worden ingezet:

  • Ervaren toernooiorganisaties van bestaande open KNLTB toernooien worden door een KNLTB Toernooicoach op afstand begeleidt;
  • De KNLTB Toernooicoach gaat jonge/ nieuwe toernooiorganisaties als mentor actief begeleiden bij de organisatie van het toernooi. Dit kan gedeeltelijk op afstand en gedeeltelijk door de toernooiorganisatie fysiek te begeleiden en te enthousiasmeren voor de organisatie van een succesvol toernooi;
  • Bij toernooien met grote belangen als Nationaal Ranglijsttoernooien en Junioren Tour (behalen ranglijstpunten) geef je als KNLTB Toernooicoach begeleiding en ben je fysiek aanwezig bij een aantal belangrijke zaken zoals de loting.

Benieuwd naar het volledige functieprofiel van KNLTB Toernooicoach? Klik dan hier.

Hoe word ik KNLTB Toernooicoach?

Ben jij vrijwilliger en in het bezit van een VTL-certificaat? Dan kun je je beschikbaar stellen voor de vrijwilligersfunctie van KNLTB Toernooicoach. Heb je nog geen VTL-certificaat? Bekijk dan deze pagina en lees hoe je je VTL-certificaat kan halen.

Neem voor meer informatie over de functie van KNLTB Toernooicoach contact op met de afdeling Wedstrijdtennis via wedstrijdtennis@knltb.nl.