Esther Vergeer Foundation Jacco Eltingh Samenwerking

Succesvolle samenwerking KNLTB met Esther Vergeer Foundation verlengd

Zoveel mogelijk mensen van alle leeftijden en met of zonder beperkingen zoveel mogelijk laten tennissen: dat is de missie van de KNLTB. De samenwerking met de Esther Vergeer Foundation sluit daar perfect op aan. Tijdens het Libéma Open in Rosmalen is de samenwerking met de Esther Vergeer Foundation als maatschappelijk partner dan ook verlengd met twee jaar.

De komende twee jaar willen beide partijen gezamenlijk nog meer kinderen met een lichamelijke of motorische beperking de kans geven om ‘gewoon’ te (leren) tennissen. De Esther Vergeer Foundation, sinds 2016 maatschappelijk partner van de KNLTB, zorgt met haar project ‘Join the Club’ ervoor dat kinderen op de juiste plek bij de tennisvereniging terecht komen. Ook helpt de foundation de vereniging zodat deze er klaar voor is om kinderen op een plezierige en veilige manier een plek binnen de club te geven. Zo kunnen ook deze kinderen ‘gewoon’ sporten op een gewone tennisvereniging.

Blij met verlenging

Vanuit de samenwerking richt de foundation zich met name op het organiseren en uitvoeren van clinics bij onder andere revalidatiecentra. Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB, is blij dat de samenwerking met twee jaar verlengd is. “Samen kunnen we de tennisdeelname onder mensen met een beperking nog verder vergroten en zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom voelt bij een KNLTB-vereniging.”

Ook Esther Vergeer is positief over de samenwerking. “In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 25 projecten op tennisverenigingen gerealiseerd. Zonder partners als de KNLTB zouden wij niet in staat zijn deze projecten te continueren en kinderen met een lichamelijke beperking de kans te geven om ook te sporten, net als ieder ander kind! We zijn dan ook dankbaar en trots op de verlenging van deze mooie samenwerking.”

Ben je geïnteresseerd in rolstoeltennis op jouw vereniging? Ga dan naar de pagina rolstoeltennis voor meer informatie of stuur een e-mail naar rolstoeltennis@knltb.nl.