Typen laptop Computer

FOX Sports controleert streng op onrechtmatig vertoon televisiebeelden

In veel kantines, ook bij tennisverenigingen, worden regelmatig televisiebeelden vertoond. Voor die clubs is het goed te weten dat dit met beelden van FOX Sports niet mag zonder een zakelijke licentie van de betaalzender. FOX Sports voert intensieve controles uit op vertoon van beelden in openbare gelegenheden en heeft onlangs van de rechter de bevoegdheid gekregen on hiervoor boetes op te leggen.

Organisaties zoals sportverenigingen kunnen doorgaans voor een licentie voor vertoon van vrijwel alle gangbare televisiezenders terecht bij Stichting Videma. De rechten om beelden van FOX Sports te vertonen, vallen daar echter niet onder en kunnen dus alleen worden verkregen met de aanschaf van een aparte licentie. Heb je vragen? Neem contact op met de KNLTB via juridischezaken@knltb.nl.