Zomer Challenge banner

Succesvolle Zomer Challenge zorgt voor ledengroei bij TC de Rauwbraken

TC de Rauwbraken organiseerde vorig jaar voor het eerst de Zomer Challenge en dat werd een groot succes. Ilona van der Heijden, lid van de Jeugdcommissie: “Iedereen bij de club kijkt er met een positief gevoel op terug. We krijgen door het hele jaar heen de vraag of we het dit jaar ook weer gaan organiseren.” En goed nieuws voor alle tennisliefhebbers uit Berkel-Enschot, want de Zomer Challenge staat inderdaad ook dit jaar weer op het programma.

Voor veel voetballers, hockeyers en andere teamsporters loopt het seizoen tegen de zomer af en begint het nieuwe seizoen pas enkele maanden later. Voor hen, maar net zo goed voor mensen die voornamelijk binnen sporten, kunnen tennisverenigingen de Zomer Challenge aanbieden. De Zomer Challenge is een lidmaatschapspakket van drie of vier maanden voor tennis of padel en is een uitgelezen manier om de sport en de tennisvereniging te leren kennen.

25 nieuwe leden

Vorig jaar startte de Zomer Challenge bij TC de Rauwbraken rond de opening van de nieuwe banen op het paviljoen van TC de Rauwbraken. Die gelegenheid heeft de club toen aangegrepen om de Zomer Challenge gratis aan te bieden. Het werd gepromoot via het plaatselijke krantje De Schakel, de website van de club en social media. Van der Heijden: “Daar zijn toen ongeveer 70 mensen op afgekomen, waarvan uiteindelijk 25 mensen zich ook daadwerkelijk als lid hebben aangemeld bij de club.”

De nieuwe leden waren mensen die op dat moment niet aan een sport gebonden waren. Maar ook over een groepje jonge voetballers die aan de Zomer Challenge deelnamen, heeft Van der Heijden een positief gevoel overgehouden. “Die jongens willen best wel tennissen maar hebben daar gedurende het seizoen geen tijd voor. Dat zijn jongeren die heel enthousiast zijn. Ze zijn niet meteen lid geworden omdat ze nu nog in het eerste team voetballen en geen tijd hebben, maar we verwachten dat we ook een aantal van die jongens wel binnen nu en een aantal jaar kunnen binnenhalen.”

Drukte op paviljoen

Ook de vaste leden van de club waren te spreken over de Zomer Challenge. Van der Heijden: “Iedereen was enthousiast en positief. Het was natuurlijk een stuk drukker op het paviljoen. Juist die groep jonge voetballers bleef ook wat langer op de club hangen, op een leuke manier. Dat was heel gezellig en het heeft natuurlijk ook een positief effect op de baromzet.”

Het aantal aanmeldingen overtrof alle verwachtingen waardoor TC de Rauwbraken de inschrijving zelfs stop moest zetten. Van der Heijden: “We hadden vorig jaar slechts één tennistrainer beschikbaar en die kan natuurlijk maar een maximum aantal mensen aan.” Dit jaar hoopt Van der Heijden opnieuw op veel aanmeldingen. “Door het hele jaar heen horen we van mensen dat ze het zo leuk vonden. Ze hopen dat het dit jaar weer georganiseerd wordt omdat ze nog wel wat mensen weten die eraan mee willen doen. En het is nu wat bekender geworden, dus ik heb het idee dat het wel weer aan gaat slaan. Het enige verschil is dat we er dit jaar wel een kleine bijdrage voor vragen.”

Mond-tot-mondreclame

Net zoals vorig jaar, gaat TC de Rauwbraken ook dit jaar de Zomer Challenge weer promoten via het plaatselijke krantje en social media. Van der Heijden: “We hebben overwogen om ook bij de voetbal- en hockeyclub actief te gaan promoten met flyers, maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. We wonen hier in een dorp waar iedereen elkaar kent. Dus ik heb wat mensen die in het voetbal actief zijn een appje gestuurd zodat zij het wat verder kunnen verspreiden. Mond-tot-mondreclame slaat hier beter aan dan flyers die ergens hangen.”