Zomeravondcompetitie

Doet jouw vereniging al mee aan de Zomeravondcompetitie?

Het tennisseizoen gaat weer bijna van start en ook dit jaar kunnen clubs deelnemen aan de Zomeravondcompetitie, die vanaf de start in 2017 snel populairder is geworden. De eerste editie in 2017 trok 888 deelnemende teams en in 2018 meldden al meer dan 1000 teams zich aan. Je kunt als Verenigingscompetitieleider (VCL) van 5 tot en met 19 maart teams van jouw vereniging opgeven via MijnKNLTB.nl.

Het is inmiddels een bekende wetenschap: leden die regelmatig wedstrijden spelen, blijven over het algemeen langer lid. Door wedstrijden te spelen word je beter en krijg je meer plezier in de sport, wat weer leidt tot een betere binding met de vereniging en uiteindelijk tot minder uitstroom. De Zomeravondcompetitie kan in dat opzicht van grote betekenis zijn. Het biedt leden die geen genoeg krijgen van wedstrijden spelen, een extra optie naast de Voorjaarscompetitie en is ook een uitgelezen mogelijkheid om competitie te spelen voor leden die in het weekend (vaak) verhinderd zijn.

Meld teams aan!

De Zomeravondcompetitie wordt gespeeld op zeven woensdagavonden in mei en juni. Elke competitiedag bestaat uit vier dubbelpartijen, waarbij verschillende samenstellingen mogelijk zijn: vier heren-dubbels, vier dames-dubbels of een combinatie van één dames-dubbel, één heren-dubbel en twee gemengd-dubbels.

Ben je op zoek naar meer informatie over de Zomeravondcompetitie of weet je al zeker dat teams van jouw vereniging willen deelnemen? Lees hier op Centrecourt.nl alles over de Zomeravondcompetitie en zorg dat de VCL vanaf 5 maart teams zo snel mogelijk aanmeldt!