Vrijwilligers (1)

Workshop: vrijwilligers werven, maar dan anders!

Vrijwel geen tennisvereniging ontkomt aan het vraagstuk: hoe kom ik aan meer vrijwilligers? De meeste sportclubs en dus ook tennisverenigingen draaien voor een groot deel op vrijwilligers, maar voldoende mensen bij elkaar brengen die zich belangeloos willen inzetten voor de club, blijft lastig. Ook in 2019 wil de KNLTB clubs weer zo goed mogelijk bijstaan bij deze uitdaging. Onderdeel van die ondersteuning is een workshop om meer leden en ouders van jeugdleden nauw bij de club te betrekken en ze actief te krijgen als vrijwilliger. Een workshop die bovendien net even anders in elkaar zit dan gebruikelijk.

De workshops, in februari, maart en april worden gegeven door Start2Create, een organisatie die veel in de sport werkt en onder meer sportclubs helpt om uitdagingen te lijf te gaan, maar dan op een onconventionele manier. Aan de basis van deze benadering staat creatief denken. Deelnemers aan de workshop worden gestimuleerd om creatief en buiten de gebaande paden te denken en zo te komen tot nieuwe oplossingen, ideeën en concepten.

Interactie, beweging en energie

Start2Create helpt clubs tijdens de workshops om te denken in mogelijkheden en aan de slag te gaan met nieuwe inzichten en zo veel mogelijk weg te blijven van bekende, beproefde plannen die in het verleden niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd. De drie verrassende avonden vol interactie, beweging en energie bieden de deelnemers tools en informatie die direct toepasbaar zijn op de eigen club. Bovendien bieden de trainers op de derde en laatste avond de aanwezigen enkele concrete, specifieke technieken om mensen op de vereniging actief te krijgen.

Ben jij geïnteresseerd en wil je graag deelnemen aan de workshop? Schrijf je dan hier (verlopen) direct in! 

Let op: het traject in Amsterdam is verschoven naar eind maart. Zie voor exacte data het inschrijfformulier.