Websitebanner Carmen Recht

Nieuwe tennissers aan jouw club binden? Organiseer een open dag!

Ben je als vereniging op zoek naar een manier om mensen kennis te laten maken met jouw club? Organiseer dan een open dag op jouw vereniging! Een open dag is een krachtig middel om nieuwe tennissers aan jouw vereniging te binden en om de club te promoten. 

Hoe begin je? 

Bedenk wanneer je de open dag wilt gaan organiseren. Een goed moment voor het organiseren van een open dag is in de maanden maart of april en septemberIn het voorjaar beginnen veel mensen weer aan de zomer te denken en start het traditionele tennisseizoen. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken. Daarnaast is het goed om vooraf te bepalen op wie je je wilt richten met je open dag. Wat past bij jouw vereniging en waar liggen kansen? Kies gericht een doelgroep en zorg voor een passend aanbod. 

De KNLTB helpt jouw vereniging!  

Samen met de verenigingen wil de KNLTB jouw open dag tot een succes maken. Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een open dag, stelt de KNLTB promotiemateriaal beschikbaar. Het materiaal is ontworpen met het?bring a friend-principe?in het achterhoofd. Onderzoek wijst namelijk uit dat de meeste deelnemers aan een open dag naar het park komen via tennissende familieleden, vrienden of kennissen. De slogan ‘Tennis. Love the game.’ is dan ook bewust gekozen. Leden worden op deze manier opgeroepen om mensen uit de omgeving mee te nemen naar de club en hun liefde voor tennis te delen.? 

Ook is de KNLTB bezig met het ontwikkelen van een ‘member get member-actie. Met deze actie helpen we jouw club aan potentiële ledenBinnenkort wordt meer bekend gemaakt over deze actie.

Besluit jouw vereniging een open dag te organiseren, dan helpen wij jou met het promoten van de open dag. Zo worden alle open dagen in Nederland op een overzichtelijke manier weergegeven op de site www.tennis.nl en gepromoot op de social media kanalen van de KNLTB.

Succesverhalen 

Meerdere verenigingen in het land hebben al eens een succesvolle open dag georganiseerd. Lees de succesverhalen van deze verenigingen om inspiratie op te doen voor jouw open dag. 

  • Bij TC Bemmel organiseren ze elk jaar een open dag. Door het organiseren van verschillende clubactiviteiten is er veel reuring op de club, wat zorgt voor een geweldige sfeer.  

  • Om het dalende ledenaantal een halt toe te roepen gooide tennisvereniging TV Terweijde het over een andere boeg. Ze maakten de open dag onderdeel van een grote ledenwervingscampagne, met als resultaat meer dan 60 nieuwe leden.  

  • LTV Randenbroek organiseerde?een succesvolle open dag?door lokale ondernemers te benaderen om met een marktkraam aanwezig te zijn op de open dag. 

Heb je nog vragen over het organiseren van een open dag? Neem contact op met jouw KNLTB Accountmanager.