KNLTB Vlag wapperen wind

Online afhangen met de KNLTB ClubApp direct omarmd door leden TV Packador

Het was even een omschakeling, maar al snel omarmden de leden van TV Packador de voordelen van online afhangen. Sinds dit jaar maken zij gebruik van het digitale Afhangbord en kunnen via de KNLTB ClubApp vanuit hun luie stoel de beschikbaarheid van de zes tennisbanen bekijken en een gewenst moment vastleggen om te spelen. “De reacties zijn enthousiast en het aantal mensen dat online afhangt stijgt nog steeds”, vertelt ledenadministrateur Mirjam van de Ven.

Begin dit jaar stapte TV Packador over op de online ledenadministratie van KNLTB.Club. Voor Van de Ven was dat het moment om direct door te pakken en ook het digitale Afhangbord, inclusief de KNLTB ClubApp, volledig te integreren binnen de vereniging. “Wij zagen er de voordelen van in dat leden via de app of de computer hun speelmomenten kunnen vastleggen. Hiervóór was het zo dat je voor de populaire tijdstippen vroeg aanwezig moest zijn op de club.”

Gemak

Dat is nu verleden tijd. “Tegenwoordig kun je eenvoudig online de tijdstippen vastleggen waarop je wil tennissen. De praktijk wijst ook uit dat er een mooie verdeling is in de baanbeschikbaarheid. Is een bepaalde tijd bezet, dan schakelen de leden over op een ander moment. Als zij op tijd op de hoogte zijn van de mogelijkheden zijn zij nog flexibel. Een groot gemak voor de tennissers.”

Van de Ven schat in dat zo’n zeventig procent van de leden online afhangt. “En dat aantal is stijgende. De positieve reacties gaan als een lopend vuurtje. Een aantal leden tennist altijd op een vaste tijd buiten de piekmomenten om. Die spelers vinden het niet nodig om online af te hangen. Daar is wat voor te zeggen. Maar het overgrote deel maakt er dus met plezier gebruik van.”

Pushberichten

De volgende stap is het inzetten van de verschillende handige functionaliteiten van de KNLTB ClubApp. “De pushberichten zijn bijvoorbeeld een handig middel om belangrijke zaken extra onder de aandacht te brengen”, weet Van de Ven. “Van die handige functies kunnen we als club nog beter gebruik maken. De leden weten de KNLTB ClubApp ook te vinden voor hun competitie-uitslagen, standen en sinds kort ook de toernooiresultaten. We zijn blij dat we de stap genomen hebben met het nieuwe Afhangbord in combinatie met de KNLTB ClubApp. Je moet als club met je tijd mee gaan. Vooral jongeren hechten daar waarde aan. Maak gebruik van die mogelijkheid.”

Nieuwsgierig naar wat de KNLTB ClubApp voor jouw club kan betekenen? Kijk dan snel op www.knltb.club/app of neem contact op met jouw Accountmanager.