KNLTB Vlag wapperen wind

Tenniskids-spelers TV De Korrel bepalen zelf wanneer en hoe vaak zij trainen

Zelf bepalen hoe vaak en wanneer je tennislessen volgt. Het wordt de Tenniskids-spelers bij TV De Korrel bijzonder makkelijk gemaakt. Met de zogenoemde ‘flextraining’ in combinatie met een Tennis Alles-in-1-lidmaatschap hebben jeugdspelers zelf de regie in handen.

Zo’n tachtig jeugdspelers tennissen inmiddels een schooljaar lang volgens dit principe bij de Brabantse vereniging. Door hen op te delen in groepen op basis van de Tenniskids kleurenspelen de kinderen altijd tegen kinderen van hetzelfde niveau en ongeveer dezelfde leeftijd. Bij TV De Korrel kunnen er twee soorten Alles-in-1-lidmaatschappen afgesloten worden. Voor de fanatiekelingen is er het toppakket, waarbij er onbeperkt aan de tennislessen deel kan worden genomen. Met het pluspakket lessen de spelers één keer per week, waarbij zij zelf kunnen bepalen welk beschikbaar moment zij kiezen. Ook staan de Tenniskids-spelers gelijk ingeschreven voor de competitie, hebben zij toegang tot alle clubevenementen en krijgen een speciaal cluboutfit.

Spreiding

De reacties zijn positief, vertelt tennisleraar Iris Mathijssen. “Kinderen tennissen meer tegen relatief lage kosten. Daarnaast zitten de ouders en hun kinderen niet vast aan één vast tennismoment per week. Aan ons de taak om de groepen niet te groot te maken, want de kinderen verdienen nog steeds veel persoonlijke aandacht.”

Volgens Mathijssen is de spreiding over de verschillende dagen behoorlijk gelijk. “Alleen de maandag is bij de meesten populair. We vragen ouders van kinderen die één keer in de week spelen dan ook of zij, indien mogelijk, een andere dag kunnen aanhouden. Over het algemeen trainen kinderen met een onbeperkt lidmaatschap zo’n twee à drie keer per week. Er zijn twee tennissers die bijna elke dag op de club te vinden zijn. Dat is prachtig om te zien.” Daarnaast hebben kinderen de mogelijkheid om gedurende vier weken verspreid over het schooljaar in groepen van maximaal vier spelers tennislessen te volgen.

Switchen

Een ander voordeel is dat kinderen makkelijk kunnen switchen tussen kleuren. “Tennissers die ‘tussen’ twee kleuren in zitten kunnen bijvoorbeeld een keer in de week mee doen met de les van een hoger niveau. Op die manier draag je in mijn ogen perfect bij aan de ontwikkeling van een tennistalent.”

Een extra uitdagingselement is de interne competitie die TV De Korrel organiseert, naast de gebruikelijke Tenniskids competitie en Groene competitie. “We hopen daarmee dat kinderen elkaar voor of na de training uitdagen”, vertelt Mathijssen. “Ze worden ingedeeld in een poule van zes en plannen via de speciale app wedstrijden in. Na vijf wedstrijden worden op basis van de resultaten de poules opnieuw ingedeeld en begint er een nieuwe cyclus. We merken dat kinderen hier enthousiast over zijn.”