KNLTB Vlag wapperen wind

Tennissers maken kennis met padel in Nijmegen!

Veel tennissers hebben inmiddels gehoord van padel. En wie het een keer heeft geprobeerd, is vaak verkocht. Wil jij jouw leden de gelegenheid geven eens te proeven aan deze nieuwe, dynamische sport? Attendeer ze dan vooral op de Padel Nations Cup, van 20 tot en met 25 augustus in Nijmegen. Tijdens dit door de KNLTB georganiseerde internationale landentoernooi worden allerlei side events georganiseerd die bezoekers ruime gelegenheid bieden om padel zelf te proberen!

Padel is een nieuwe, aantrekkelijke sport die gemakkelijk te leren is voor zowel jong als oud. Het heeft veel weg van tennis, maar wordt gespeeld op een kleinere baan en de glazen wanden om de baan heen mogen in het spel worden betrokken. Dat zorgt voor snelle, spannende rally’s en spectaculaire situaties.

Toppadel en clinics

Op de banen van Tennis- en Padelvereniging Dukenburg en Plein 44 in Nijmegen strijden tussen 20 en 25 augustus padeltoppers uit negen landen om de titel.  Voor Nederland komen Uriël Maarsen, Bram Meijer, Jim Kwakkel, Jaap Smits, Tess van Dinteren, Chayenne Ewijk, Rosalie van der Hoek en Yvonne Peeters uit. Mensen kunnen bij deze toppers afkijken hoe het spel écht gespeeld moet worden en vervolgens hun eigen padelkwaliteiten testen tijdens één van de vele side events.

Jeugd, 50-plussers

Die side events vinden plaats op de banen van Dukenburg, maar ook op Plein 44, midden in het centrum van Nijmegen. Elke dag staan er clinics en demonstraties op het programma, voor jeugd vanaf 10 jaar, 50-plussers en rolstoeltennissers. En op donderdag is er alle gelegenheid voor studenten om de padelbaan op te gaan. Bovendien staat er op vrijdag een speciaal Trainerscongres Padel op het programma.

Leden op jouw club willen vast ook wel ervaren hoe het is om padel te spelen. Zij kunnen zich gratis aanmelden voor één van de clinics via de inschrijfformulieren voor jeugd en 50-plussers. Wie zich  aanmeldt, mag bovendien een padelmaatje meenemen. Iedereen die padel wil leren kennen, is welkom in augustus in Nijmegen!

Lees meer over het evenement en de side events op de KNLTB website.