KNLTB Vlag wapperen wind

KNLTB kiest voor een Rookvrije Generatie

De KNLTB vindt het belangrijk dat tennissers in een gezonde en sportieve omgeving kunnen sporten. In de ambitie om dit te bereiken is de KNLTB partner geworden van de Alliantie Nederland Rookvrij en sluit zich aan bij de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Gezonde sportvereniging

Niet roken, verantwoord omgaan met alcohol en een gezonde voedingskeuze zijn onlosmakelijk verbonden met sport en bewegen, voor jong en oud. Een gezonde sportomgeving creëren past daarom bij de sportieve en maatschappelijke functie van de tennisvereniging. Als KNLTB stimuleren wij clubs om actief bezig te gaan met thema’s als roken, alcohol en voeding om het goede voorbeeld te geven aan de jeugd. Veel kinderen tussen de 6 en de 17 jaar zijn namelijk lid van een sportvereniging en daarmee is het een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Op veel sportterreinen wordt buiten echter nog vaak gerookt, terwijl negen op de tien Nederlanders vindt dat sporttereinen waar kinderen sporten, volledig rookvrij moeten zijn.  
 
Erik Poel, Algemeen Directeur KNLTB: “Als je aan sport denkt, denk je aan een gezonde sportomgeving. Roken past hier niet bij. Daarom vinden we het als bond belangrijk dat alle tennissers in een rookvrije omgeving kunnen tennissen en dat hopen we met deze samenwerking te bereiken. De KNLTB ondersteunt zijn verenigingen via de KNLTB Accountmanagers om hun omgeving rookvrij te maken. Uiteraard willen we zelf ook het goede voorbeeld geven door onze eigen jeugdevenementen in een rookvrije omgeving te laten plaatsvinden. Zo creëren we met elkaar een veilig, sportief en gezond sportklimaat.”

Rookvrije Generatie: Kinderen beschermen

De Hartstichting heeft samen met KWF Kankerbestrijding en het Longfonds het initiatief genomen voor de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’. Samen met een groeiend aantal partijen en personen wordt toegewerkt naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Een Rookvrije Generatie wordt werkelijkheid als we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie.