KNLTB Vlag wapperen wind

1.500 kinderen genieten van tennis tijdens zonovergoten Menzis Tenniskids Feest

Dit weekend sloten 1.500 kinderen gezamenlijk de Tenniskids competitie (World Tour en Groene competitie) af op het Menzis Tenniskids Feest. Om zoveel mogelijk kinderen te laten meegenieten van de feestelijke afsluiting van de competitie, werd het feest dit jaar op zes verschillende locaties in het land gehouden. Op zaterdag 7 juli was het festijn in Oud-Beijerland (T.V. Oud-Beijerland), Asten (’t Root) en Haren (Tennis- en Squashclub Haren) en op zondag 8 juli in Alkmaar (T.C. Alkmaar), Den Haag (THOR De Bataaf) en Veenendaal (T.V. Spitsbergen).

Alle aanwezige kinderen genoten het weekend van tennis, fun en entertainment. Zo konden ze tennisclinics volgen, beachtennissen, padellen of meedoen aan glow in the dark tennis. Naast alle tennisactiviteiten werden de kinderen vermaakt met een drumworkshop, goochelshow en de vele aanwezige springkussens. Bart Boonstra (presentator van Nickelodeon) en de Tenniskids mascottes Ace en Love konden ook niet ontbreken op het feest en vermaakten de kinderen.

 

Algemeen Directeur KNLTB Erik Poel: “We zijn ontzettend blij dat zes tennisverenigingen samen met ons 1.500 kinderen een fantastische tennisdag hebben gegeven! Plezier in tennis is het allerbelangrijkste, dit zorgt er uiteindelijk voor dat kinderen meer gaan tennissen. Dit zien we ook tijdens de Tenniskids competitie. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is, ook als teamsport”.

De KNLTB en zorgverzekeraar Menzis organiseerden het Menzis Tenniskids Feest dit jaar voor de derde maal. Het feest is speciaal voor alle kinderen die meer dan drie keer hebben deelgenomen aan de Tenniskids competitie. Het doel van het evenement is om kinderen vaker te laten tennissen en zo meer te laten bewegen. Alle kinderen mochten daarom ook een vriendje of vriendinnetje meenemen, ook als ze niet lid zijn van de KNLTB. Zo konden deze kinderen ook ervaren hoe leuk tennis is. Er zijn zo'n 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

src=/link/dc8dcc0e4f644be7be5b8db810e6a652.aspx