KNLTB Vlag wapperen wind

Een betere clubbestuurder met de workshop ‘4 inzichten voor bestuurders’!

Het besturen van een tennisvereniging is lang niet altijd makkelijk. Je wilt gestelde doelen bereiken en daar hulp bij krijgen van andere vrijwilligers op de club. Maar je wilt dat wel op een positieve manier bewerkstelligen, in een sfeer van samenwerking en positiviteit. Hoe doe je dat? Hoe kun je de mensen om je heen op een goede manier betrekken? En hoe verdeel je de taken en houd je iedereen gemotiveerd? Met de workshop ‘4 inzichten voor bestuurders’ worden handreikingen gedaan om antwoord te vinden op deze en andere vragen.

Als bestuurder bepaal je mede het beleid van de club, werk je hard om gestelde doelen te bereiken. Maar onderweg kom je dilemma’s tegen die je uit koers kunnen brengen. Om die situaties de baas te zijn en ondanks onverwachte obstakels de juiste koers te behouden, kun je best wat steun gebruiken. In de workshop wordt de steun geboden aan de hand van de ‘4 inzichten voor bestuurders’: samen doen, meenemen, eigenaarschap en support.Word je je eenmaal bewust van de waarde en de onderlinge samenhang van deze inzichten, dan biedt dat mogelijkheden om je tijd efficiënter in te zetten op thema’s die er echt toe doen en daarmee te zorgen voor een betere en sterkere vereniging.

Interactie

De kracht van de workshop zit hem bij uitstek in de interactie tussen de verschillende verenigingsbestuurders. Het leren van elkaar en het uitwisselen van ervaringen blijkt erg leerzaam. Uitdagingen van bestuurders worden besproken aan de hand van herkenbare, dagelijkse situaties, zoals een medebestuurder die zijn afspraken niet nakomt of taken niet uit handen durft te geven terwijl hij zelf overloopt. Wellicht herkenbaar? Dan is deze workshop dé kans voor jou om onder deskundige begeleiding jezelf als bestuurder verder te ontwikkelen.

Ben jij geïnteresseerd? Meld je dan direct aan