KNLTB Vlag wapperen wind

OTC De Warande bereikt eenvoudig schooljeugd met SjorsSportief.nl

OTC De Warande in Oosterhout organiseert regelmatig activiteiten voor de jeugd. Deze middagen of proeflessen stonden al open voor kinderen uit de omgeving, maar meestal waren dat vriendjes of vriendinnetjes van jeugdleden. Door die activiteiten aan te melden op de website SjorsSportief.nl lukt het OTC De Warande sinds vorig jaar een bredere doelgroep aan te spreken.

Met de website SjorsSportief.nl heeft John Martens van OTC De Warande er een laagdrempelig communicatiekanaal bij voor de schooljeugd. Het heeft de club veel werk uit handen genomen, legt Martens uit. Wij als tennisvereniging hebben daar een account aangemaakt. Vervolgens kun je alle activiteiten die je open wil stellen voor de lagere scholen daar op zetten.

In Oosterhout wordt SjorsSportief actief beheerd door Oosterhout in Beweging, dat bewegen voor jong en oud stimuleert in Oosterhout. Martens merkte dat vooral activiteiten richting het nieuwe seizoen goed aansloegen. In Oosterhout werden in februari ook boekjes verspreid waarin de activiteiten stonden die tot dat moment waren aangemeld. De maarteditie leverde SjorsSportief 33 basisschoolkinderen op die met een tennisactiviteit meededen bij OTC De Warande.

Dat waren verschillende tennisactiviteiten om kinderen met tennis kennis te laten maken, vertelt Martens. Onze tennisscholen (TSTK en TMO) hadden  kennismakingsmiddagen aangemeld bij SjorsSportief. Vanuit de vereniging hadden we al jeugdmiddagen, die hadden we nu ook opengesteld voor andere kinderen zodat ze tennis kunnen leren kennen. De vereniging had qua organisatie niet veel extra werk aan Sjors Sportief. Als je die activiteiten al hebt dan hoef je er niet zoveel aan te doen. Als van ons 15 kinderen meedoen en daar via Sjors Sportief nog eens 10 bijkomen dan hebben we daar als jeugdcommissie niet meer werk aan.

Martens ziet daar ook het succes in voor zijn vereniging. Met SjorsSportief hebben we een communicatiekanaal erbij. Je kunt een flyer maken en dan alle basisscholen af, daar heb je een hoop werk aan. Nu kunnen we op een gemakkelijke manier een nieuwe doelgroep bereiken. De vereniging probeert de kinderen die meedoen aan de tennismiddag ook laagdrempelig aan de club te binden. Tijdens zo'n middag proberen we kinderen natuurlijk ook te interesseren voor tennis. We hebben ook een proeflidmaatschap waarbij je maar voor vier maanden lid hoeft te worden voor een laag bedrag.

Het initiatief SjorsSportief bestaat pas sinds een jaar. Martens denkt daarom dat het alleen maar meer kan gaan leven. Het zal een infrastructuur worden die voor heel Nederland te gebruiken is. Hij adviseert andere tennisclubs daarom ook  om jeugdactiviteiten aan te melden op SjorsSportief.nl. Het is daarbij verstandig eerst te checken of het initiatief leeft binnen de gemeente. Dat kun je eenvoudig checken op SjorsSportief.nl.