LTC Vleuten De Meern zonnepanelen

Duurzaamheid

Is jouw vereniging al bezig met het thema duurzaamheid? Voor veel verenigingen zal duurzaamheid wellicht nog een vage term zijn.

Wat is het precies en wat kan ik er als vereniging mee? 

Duurzaamheid wordt ook wel gezien als een containerbegrip hetgeen betekent dat er geen duidelijke afbakening is en zich daarom soms moeilijk laat definiëren. De KNLTB wil het thema duurzaamheid juist praktischer en concreter maken door de eigen verantwoordelijkheid te nemen en daarmee de tennis- en padelwereld te stimuleren voor een meer duurzame toekomst voor de sport. Hierbij laat de KNLTB zich onder andere leiden door de volgende definitie: 

Het uitvoeren van projecten die door besparing en vergroening een positief milieueffect hebben op het organiseren en beleven van de tennissport, zowel intern (in de beroepsorganisatie en het bondsbestuur) als extern (bij de aangesloten tennisverenigingen en tennisscholen). Daarbij speelt verbinding en bewustwording van de organisatie, haar verenigingen, tennisscholen en leden een prominente rol”. 

De KNLTB ziet het thema duurzaamheid vooral als een kans (milieu- en kostenbesparingen) en wil om te beginnen de verenigingen de potentie van duurzaam ondernemen laten zien door goede voorbeelden te delen en verenigingen te informeren over nieuwe ontwikkelingen.  

Ben je als vereniging al bezig met duurzaam ondernemen en wil je dit delen met andere verenigingen of heb je misschien vragen stuur dan een e-mail naar de KNLTB Accountmanagers

Begeleidingstrajecten verduurzaming verenigingen

Meer info

Meer info

Subsidie- en financieringsmogelijkheden

Meer info

Meer info

Informatieplicht energiebesparing verenigingen

Meer info

Meer info

Milieuvriendelijk beheer

Meer info

Meer info