Padel Zuitnl Henk Koster 2020 (195)

Padel op jouw vereniging

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer verenigingen leggen een of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. Om onze verenigingen optimaal te ondersteunen werkt de KNLTB aan de verdere ontwikkeling van de sport door promotie van padel, voorlichting over de aanleg van padelbanen, het organiseren van competities en toernooien, het opleiden van leraren en door te werken aan een goed ratingsysteem waarmee de spelers op niveau worden ingeschaald. 

Padel is een dynamisch en laagdrempelige sport. Het is daarmee een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden van tennisclubs, het trekt bovendien een nieuwe doelgroep aan en brengt dus potentiële nieuwe leden naar de club. 

Direct aan de slag met het stappenplan 

Vraag je je af of padel ook iets is voor jouw vereniging? Wil je weten wat het precies kost om een padelbaan aan te leggen, en heb je andere vragen? Download dan dit stappenplanDit geeft antwoord op al je vragen, en laat je zien hoe je het best te werk kunt gaan als je op jouw vereniging padel wilt gaan aanbieden. 

Voor padel is er een leuk promotiefilmpje. Klik hier om deze te bekijken. Dit filmpje is erg makkelijk voor gebruik om leden nog beter kennis te laten maken met padel 

Aanleggen padelbaan 

Padel wordt (voornamelijk) gespeeld op zandkunstgras. Kenmerkend voor een padelbaan is de ‘glazenkooi’ waarbinnen het spel plaatsvindt. De KNLTB beschikt over de nodige informatie als het gaat om de aanleg en financiering van padelbanen.

KNLTB Accountmanagers voor al je vragen 

Wil je meer weten over wat padel kan betekenen voor jouw vereniging, neem dan contact op met de Accountmanager van jouw district. De KNLTB Accountmanager helpt je verder, van advies over de aanleg van banen tot deelname aan competities en toernooien.